background img
banner
banner

Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την ανάπλαση

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ… ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δεν συμμερίστηκε την επιφύλαξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου σχετικά με την δυνατότητα υλοποίησης του έργου της ανάπλασης των κεντρικών πλατειών του Αιγίου και των δρόμων πέριξ αυτών, η Οικονομική Υπηρεσία δήμου Αιγιαλείας. Στην συνεδρίασή της Τρίτης, απέρριψε την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που ζητούσαν να κατατεθούν εχέγγυα από τον ανάδοχο, εγκρίνοντας το πρακτικό α΄ φάσης για την διενέργεια του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, βλέποντας ότι η έκπτωση που έδωσε ο ανάδοχος στον οποίο κατακυρώθηκε το έργο έφτανε το 55%, εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν θα καταφέρει με τόσο χαμηλό προϋπολογισμό να το εκτελέσει, φοβούμενοι προφανώς οι μηχανικοί της μήπως το έργο μείνει ημιτελές μόλις τελειώσουν τα χρήματα, δεδομένου ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για το εμπορικό κέντρο της πόλης. Σημειώνεται ότι το έργο αφορά την ανάπλαση των δύο κεντρικών πλατειών της πόλης, πλατεία Αγ. Λαύρας και Τρίγωνη πλατεία και των δρόμων γύρω από αυτές.

Στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας αναφερόταν ο κίνδυνος που υπάρχει το έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου, των πλατειών Αγ. Λαύρας και Τρίγωνης Πλατείας και των περιμετρικών αυτών οδών, αξίας 3.215.815,25 €. εκατ. ευρώ (βάσει αρχικού προϋπολογισμού), να μην προχωρήσει εντός του συμβατικού χρόνου, από τη στιγμή που έκπτωση που έχει δοθεί από την μειοδότρια εταιρεία «Α.Γ.Τ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGT CONSTRUCTIONS A.T.E.» είναι στο 54,99 %! Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 13 εταιρείες είχαν καταθέσει προσφορά και η συγκεκριμένη κρίθηκε η πιο συμφέρουσα.

Με όσο το δυνατόν πιο ήπιες επιπτώσεις…

Η Οικονομική Επιτροπή ωστόσο, κατά πλειοψηφία έκρινε ότι δεν πρέπει να λάβει υπόψη την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, μόνο ο πρόεδρός της Περικλής Παπαγιαννακόπουλος ψήφισε υπέρ της εισήγησης ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη κατά. Ερωτηθείς από τo “protionline.gr” ο κ. Παπαγιαννακόπουλος είπε ότι η πλειοψηφία της Επιτροπής έκρινε πως εφόσον έχει τελειώσει η διαδικασία της δημοπράτησης και το έργο έχει κατακυρωθεί στην εν λόγω εταιρεία, είναι ανώφελο να ζητηθούν περαιτέρω εγγυήσεις από αυτές που ο νόμος προβλέπει. Σχετικά με την δική του απόφαση να ψηφίσει υπέρ της εισήγησης, τόνισε ότι παρέμεινε πιστός σε αυτό που είχε εξ αρχής δεσμευθεί, ότι θα στηρίζει την κρίση της εκάστοτε υπηρεσίας του δήμου που γνωρίζει καλύτερα τα πράγματα.

Σημείωσε επίσης πως η Οικονομική Επιτροπή δεν ήταν υποχρεωμένη να υιοθετήσει την εισήγηση η οποία ήταν προαιρετική. ΄΄Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την πόλη και ειδικά για το εμπορικό κέντρο, το οποίο όσο θα κατασκευάζεται θα έχει επιπτώσεις και κυκλοφοριακές και στην καθημερινότητα των πολιτών. Ας ελπίσουμε να ολοκληρωθεί άμεσα΄΄, σχολίασε ο κ. Παπαγιαννακόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr