background img
banner
banner

Την αποκαλούν «τυφώνα»: 103χρονη δρομέας σπάει όλα τα ρεκόρ κερδίζοντας σε αγώνες

ΌΤΑΝ ΕΣΒΗΣΕ ΕΚΑΤΟ ΚΕΡΑΚΙΑ, Η JULIA “HURRICANE” HAWKINS ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ.

Στο παρελθόν η μόνη εμπειρία που είχε η Julia “Hurricane” Hawkinsαπό το τρέξιμο ήταν τα σπριντ που έκανε για να προλάβει το τηλέφωνο. Ανέκαθεν, ωστόσο, είχε στη ζωή της κάποιο είδος άσκησης. Όταν λοιπόν έκλεισε τα 100 και εγκατέλειψε το ποδήλατό της για να αρχίσει να τρέχει, δεν ξαφνιάστηκε που άρχισε να σπάει ρεκόρ, κατακτώντας το προσωνύμιο «τυφώνας» και κερδίζοντας, πρόσφατα, στους αγώνες 50 και 100 μ. των National Senior Games των ΗΠΑ (αγώνες ανθρώπων τρίτης ηλικίας). Με αυτό τον τρόπο, έγινε η γηραιότερη δρομέαςπου πήρε όχι απλώς μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και το χρυσό μετάλλιο.

Στο παρελθόν η Hawkins έκανε ποδήλατο και αφιέρωνε ώρες στην κηπουρική. Αυτή τη στιγμή μάλιστα, στο κτήμα της στη Λουιζιάνα, έχει δεκάδες δέντρα μπονζάι. «Παλιά έπαιρνα καθημερινά το ποδήλατό μου. Αποφάσισα να σταματήσω την ποδηλασία όταν, μετά από μια πτώση, εξάρθρωσα τον αγκώνα μου».

Σήμερα, στο τρέξιμο, «δεν έχω κάποια μέθοδο, απλά βάζω το ένα πόδι μπροστά μετά το άλλο» όπως δηλώνει. Ανορθόδοξες είναι και οι προπονήσεις της. Ενώ δεν τρέχει συστηματικά, κάνει καθημερινά διατάσεις και περιπάτους στο κτήμα της, συνδυάζοντάς τους με τη φροντίδα των φυτών της. «Κάποιες φορές αισθάνομαι 16 ετών. Είναι παράξενο, δεν νιώθεις ποτέ την ηλικία σου. Ποτέ δεν σκέφτεσαι τον εαυτό σου ως έναν ηλικιωμένο άνθρωπο». «Πάντα παθιαζόμουν με πολλά πράγματα. Με τα δέντρα και τα πουλιά και τα λουλούδια, με όλα τα ωραία πράγματα» προσθέτει.

www.womantoc.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr