background img
banner
banner

Με δυσκολία η διέλευση των οχημάτων στην 25η Επαρχιακή Οδό

«ΞΕΜΕΙΝΑΝ» ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ – ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Νέα σοβαρή καθίζηση έχει υποστεί το οδόστρωμα στην 25η Επαρχιακή Οδό, καθιστώντας προβληματική και άκρως επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων. Ο δρόμος εδώ και καιρό έχει βουλιάξει και οι κατά καιρούς παρεμβάσεις δεν έχουν επιλύσει το πρόβλημα οριστικά, πλην όμως η τελευταία καθίζηση στη θέση «Παναγιά», ανάμεσα στα χωριά Δάφνες και Παρασκευή, έχει κάνει το δρόμο επικίνδυνο και απροσπέλαστο…

Το προηγούμενο φθινόπωρο είχαν γίνει ρίψεις τσιμέντου, κλείνοντας τις τρύπες που είχαν δημιουργηθεί, πλην όμως, με τις βροχές του χειμώνα αλλά και με την κατολίσθηση που σημειώνεται, σταδιακά υπήρξε μεγάλη διάβρωση, με τους κατοίκους να τοποθετούν κώνους, ούτως ώστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα. Ακολούθησαν κι άλλες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που δεν έλυσαν το πρόβλημα, ενώ τόσο οι πρόεδροι των δύο κοινοτήτων όσο και οι υπεύθυνοι των τοπικών συλλόγων, έχουν θέσει το θέμα επανειλημμένως στην Περιφέρεια που είναι αρμόδια για την επαρχιακή οδό.

Συγκεκριμένα, στη θέση «Παναγιά», προκειμένου να μην διακοπεί η κυκλοφορία, έχουν γίνει συνεχείς επιχωματώσεις. Κατά την περίοδο του Πάσχα τοποθετήθηκαν αρχικά συρματοκιβώτια με σκοπό στη συνέχεια να γίνει στερέωση. Οι εργασίες ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί και τα οχήματα είναι σαν να περνούν πάνω από μία στενή, χωμάτινη γέφυρα, γεγονός που εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Να γίνουν άμεσα εργασίες…

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, τα συρματοκιβώτια όχι μόνο δεν μπορούν να συγκρατήσουν το δρόμο αλλά το οδόστρωμα είναι πολύ χαμηλό με αποτέλεσμα να «βρίσκουν» τα αυτοκίνητα στο έδαφος λόγω της καθίζησης της ασφάλτου και είναι εμφανές ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν ωφέλησαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι βροχές της άνοιξης προκάλεσαν κατολίσθηση με αποτέλεσμα για να υπάρξουν διακοπές στην κυκλοφορία λίγο πριν την είσοδο στην Παρασκευή, μέχρι να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα λάσπες και ρίζες δέντρων. Και αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο ζητούνται παρεμβάσεις.

Οι κάτοικοι σημειώνουν τέλος πως είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν εργασίες άμεσα, δεδομένου ότι τους καλοκαιρινούς μήνες θα αυξηθεί η διέλευση των οχημάτων, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ανεβαίνουν για να μεταβούν στα κτήματά τους. Ευελπιστούν σε έργο πριν αναλάβει η νέα περιφερειακή αρχή από Σεπτέμβριο, ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι θα επισκεφθούν και τους νέους αντιπεριφερειάρχες για να ενημερώσουν για το πρόβλημα του δρόμου, που είναι ο μοναδικός που οδηγεί στην περιοχή τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr