background img
banner
banner

Ώθηση στον υγιεινό τρόπο διατροφής των μαθητών

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ 4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ “ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση που απευθύνεται σε παιδιά και έχει στόχο την ανάδειξη και υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής πραγματοποιήθηκε χθες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Με γνώμονα την σωστή και θρεπτική διατροφή, chefs από την εκπαιδευτική ομάδα «Drasis Camp», έδειξαν στους μαθητές πως να παρασκευάζουν νόστιμες και υγιεινές συνταγές για το πρωινό τους. Συγκεκριμένα, οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν μάθημα ζαχαροπλαστικής με την παρασκευή ρυζόγαλου και pancakes. Ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία που τους δόθηκε, συμμετείχαν ενεργά στην δημιουργία των γλυκών και αντιλήφθηκαν την αξία μιας ισορροπημένης διατροφής, η οποία πρέπει να ξεκινάει από ένα θρεπτικό πρωινό. Φυσικά, στο τέλος των παρασκευών οι μαθητές δοκίμασαν το αποτέλεσμα και έμειναν παραπάνω από ικανοποιημένοι.

Του χρόνου σε όλα τα σχολεία

Η διαδραστική και ευχάριστη δραστηριότητα που έλαβε χώρα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, εντάσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος διανομής φρούτων, γάλακτος και λαχανικών και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για την ακρίβεια, το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει επίσημα την επόμενη χρονιά, περιλαμβάνει την διάθεση υγιεινών τροφίμων στους μαθητές σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, εστιάζοντας στο πρωινό γεύμα.

Σ’ αυτά τα πλαίσια δημιουργήθηκε η επίδειξη συνταγών από μάγειρες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, όπως έχει συμβεί και σε άλλα σχολεία της περιοχής (Μυρτιά, Ζήρια, Καμάρες).
Μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη θα επισκεφθεί το σχολείο διατροφολόγος προκειμένου να γνωστοποιήσει στους μαθητές την αξία μιας ισορροπημένης διατροφής «Πρόκειται για ένα χρήσιμο και ωραίο πρόγραμμα που θα εκπαιδεύσει τους μαθητές σχετικά με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής, να γνωρίζουν για παράδειγμα τι γεύμα πρέπει να παίρνουν στο σχολείο, κτλ.

Είναι κάτι που σαφώς χρειάζεται. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι ότι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν. Παρακολουθούσαν προσηλωμένοι, συμμετείχαν ενεργά και στο τέλος γεύτηκαν τις παρασκευές.», ανέφερε χαρακτηριστικά στο “protionline.gr”, η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, Κατερίνα Αποστολοπούλου, που έμεινε ικανοποιημένη με αυτή την πρωτοβουλία, όπως και οι μαθητές του σχολείο επίσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr