background img
banner
banner

Παρουσία πλήθους κόσμου

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών τελέστηκε χθες, Κυριακή 23 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την εορτή των Αγίων Πάντων, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο κοιμητήριο Αιγίου.

Κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο, ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, λέγοντας πως «με την εορτή των Αγίων Πάντων, μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής, η Εκκλησία μας θέλει να δώσει το μήνυμα ότι η αγιότητα δεν είναι κάτι που κατακτά ο άνθρωπος με τις δικές του δυνάμεις, αλλά είναι δώρο Θεού». Και συνέχισε: «Αγιότητα είναι να αποκτήσουμε το Άγιο Πνεύμα και να έλθουμε σε μία ζωντανή και πραγματική σχέση με τον Θεό. Να συζητήσουμε με τον Θεό και να μην ησυχάσουμε αν δεν Τον βρούμε. Όταν γκρεμιστούν οι λογισμοί μας, οι φαντασίες μας, τα συναισθήματά μας και οι επιθυμίες μας, τότε και μόνο τότε θα αποκαλυφθεί στη ζωή μας η πραγματικότητα της παρουσίας και της αγάπης του Θεού». Και ο π. Ιωακείμ κατέληξε με τα εξής λόγια: «Ευχόμαστε το Πανάγιο Πνεύμα να μας χαρίζει πραγματικά την ταπείνωση και κάποτε να νιώσουμε μέσα μας ότι δεν θα πρέπει πλέον να στηριζόμαστε στον εαυτό μας και στις δικές μας δυνάμεις, αλλά να αναθέτουμε τα πάντα στον Θεό. Και τότε πραγματικά θα δούμε Θεού πρόσωπο στη ζωή μας!».

Άνθρωποι του Θεού που αγιάσθηκαν

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης ευχήθηκε η Χάρις των Αγίων, μα πάνω απ’ όλα της Παναγίας μας, που είναι η τιμιωτέρα των Χερουβείμ και αγιωτέρα των Αγίων, να επισκιάζει όλους μας. «Δυστυχώς, όμως, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, ο Διάβολος… χορεύει! Εάν θέλετε, λοιπόν, κρατείστε τον έξω από τα σπίτια σας και έξω από τις καρδιές σας. Αφήστε τον Χριστό να κυβερνά τις καρδιές σας!», τόνισε χαρακτηριστικά. Λίγο δε πριν ολοκληρώσει, αναφέρθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Διακονία και Μαρτυρία», μέσω του οποίου μεταφέρεται το μήνυμα του Χριστού στην Αιγιάλεια, τα Καλάβρυτα και την Στερεά Ελλάδα. «Ψυχή» του ραδιοφωνικού σταθμού είναι ο καθηγητής Μουσικής, κ. Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, τον οποίο ο σεπτός Ποιμενάρχης επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα να τιμήσει για την προσφορά του.

Κλείνοντας, υπογράμμισε τα εξής: «Όλους αυτούς τους Αγίους και Οσίους που μαρτύρησαν για τον Χριστό μας, τους παρακαλούμε σήμερα να προσευχηθούν για εμάς τους αμαρτωλούς. Άνθρωποι του Θεού που αγιάσθηκαν και δόξασαν το όνομά Του, σήμερα τιμώνται από την Εκκλησία μας, από όλους εμάς. Θέλω, λοιπόν, να γνωρίζετε πως, όταν οι Άγιοι μάς προστατεύουν, τότε τα προβλήματά μας λύνονται, τότε η ζωή μας αλλάζει!».

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr