background img
banner
banner

Εργαστήρια και θεατρική παράσταση

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την βελτίωση της πρόσβασης ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους χώρους, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις κοινωνικής ένταξης είναι το αντικείμενο του ευρωπαϊκού έργου CROSS THE GAP, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα εργαστήρια (μουσικό, ενδυματολογίας, θεατρικό και σεναριογραφίας) στην Ελλάδα και την Ιταλία στα οποία θα συμμετέχουν νέοι εκπαιδευόμενοι με αναπηρία ή χωρίς.

Τα εργαστήρια αυτά θα αποτελέσουν την βάση για την υλοποίηση ενός τελικού θεατρικού δρώμενου με τίτλο «Over the gap», που θα παρουσιαστεί σε Ελλάδα – Ιταλία. Για τη σύνθεση της θεατρικής ομάδας και τη συμμετοχή στα εργαστήρια, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλεί τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν μέχρι σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι, αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη από μια σύντομη επιστολή και ένα βιογραφικό στην αγγλική γλώσσα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών, με εμπειρία σε θεατρικά εργαστήρια ή σχετικές σπουδές που προτίθενται να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη θεατρική εμπειρία στην Ιταλία και να διαθέτουν καλή γνώση αγγλικών. Τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να αναφέρουν στην αίτηση τον τύπο αναπηρίας τους και εάν χρειάζονται ειδική φροντίδα και υποστήριξη.

Στην πόλη Λέτσε της Ιταλίας

Για τη φόρμα συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να αποστείλουν μήνυμα στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από τον εταίρο του έργου FACTORY ASSOCIATION – TRANS ADRIATIC COMPANY. Το θεατρικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Λέτσε της Ιταλίας σε δύο στάδια: από τις 13 έως τις 27 Ιουνίου και από τις 7 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2019. Όσον αφορά στο πρώτο στάδιο, για τους Έλληνες συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής από 17 έως 27 Ιουνίου. Σε αυτό θα συμμετέχουν κατ’ ανώτατο 12 άτομα, μεταξύ 18 και 35 ετών, που κατοικούν στην Απουλία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η θεατρική ομάδα θα αποτελείται από νέους με αναπηρία ή όχι και από άτομα που τα συνοδεύουν, εφόσον απαιτείται. Την ομάδα θα αποτελούν τέσσερις συμμετέχοντες από την Ελλάδα και οκτώ από την Ιταλία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr