background img
banner
banner

Βαν Γκογκ: 130.000 ευρώ έπιασε το όπλο με το οποίο φέρεται να αυτοκτόνησε

Το όπλο με το οποίο φέρεται να αυτοκτόνησε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ ξεπέρασε τις προσδοκίες και «έπιασε» 130.000 ευρώ σε δημοπρασία την Τετάρτη.

Το ρεβόλβερ, μάρκας Lefaucheux, φέρεται να ήταν αυτό που χρησιμοποίησε ο Βαν Γκογκ για να βάλει τέλος στη ζωή του, στις 27 Ιουλίου 1890. Το όπλο διαμετρήματος 7 χιλιοστών αναμενόταν να πιάσει 40.000-60.000 ευρώ, παρότι είναι πιθανό να μην πιστοποιηθεί ποτέ επίσημα η αυθεντικότητά του.

Το όπλο του Βαν Γκογκ ήταν κρεμασμένο σε μπαρ

Η ταυτότητα του αγοραστή του όπλου του Βαν Γκογκ δεν έγινε γνωστή. Συνολικά, θα πληρώσει 162.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και της αμοιβής του οίκου δημοπρασιών Auction Art, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Πάντως, το ποσό απέχει πολύ από αυτό που είχε δοθεί για το ακριβότερο ρεβόλβερ το οποίο έχει πωληθεί σε δημοπρασία. Το ρεκόρ, με 435.000 ευρώ, κατέχει από το 2016 το όπλο με το οποίο ο Πολ Βερλέν προσπάθησε να σκοτώσει τον Αρθούρο Ρεμπό το 1873.

Το ρεβόλβερ του Βαν Γκογκ βρέθηκε γύρω στο 1960 από τον καλλιεργητή ενός χωραφιού και παραδόθηκε στους γονείς του σημερινού ιδιοκτήτη του πανδοχείου του Ραβού. Είχε πολλές φθορές και το είχαν κρεμάσει πάνω από το μπαρ. Το 2016 εκτέθηκε στο Μουσείο Βαν Γκογκ του Αμστερνταμ. Σύμφωνα με τον οίκο Auction Art, η ανάλυση του όπλου δείχνει πως έμεινε θαμμένο στο έδαφος στη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου που μπορεί να συμπίπτει με το έτος 1890. Πάντως, Αμερικανοί ερευνητές είχαν υποστηρίξει το 2011 ότι ο Βαν Γκογκ δεν αυτοκτόνησε, αλλά τραυματίστηκε από σφαίρα επειδή νεαροί έπαιζαν με όπλο

www.iefimerida.gr


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr