background img
banner
banner

Αγώνας… δρόμου για τη ΔΕΥΑΑ η αποκατάσταση των βλαβών

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

Απανωτές είναι οι βλάβες που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΑ το τελευταίο διάστημα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές την μείωση της πίεσης του νερού ή και κάποιες προσωρινές διακοπές.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο μόνο, 23 άτομα τεχνικό προσωπικό προσπαθούσαν να αντικαταστήσουν μοτέρ σε γεωτρήσεις, έτσι ώστε, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, να μην υπάρξει έλλειψη νερού σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η συγκυρία είναι μάλλον σπάνια, σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων της Δημοτικής Επιχείρησης αφού μέσα σε έξι περίπου ημέρες, προέκυψαν προβλήματα και δυσλειτουργίες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν προκύψει σε ένα εξάμηνο… Σε ορισμένες περιπτώσεις πάντως, εικάζεται ότι η βλάβη οφείλεται στην τροφοδοσία ρεύματος και σε ανισορροπία του δικτύου της ΔΕΗ, ενώ σε κάποιες άλλες η χρήση γεώτρησης λόγω βλάβης για άλλη γειτονική περιοχή, έβγαλε εκτός λειτουργίας την βεβαρημένη…

Έγκαιρη αντιμετώπιση χάρη στην τηλεμετρία

Τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκε μεγάλη βλάβη εξαιτίας διακοπής στην παροχή ρεύματος στην κεντρική γεώτρηση του Αιγίου, που επηρέασε τις περιοχές Βουλωμένο, Κούμαρη και Χατζή ενώ υπήρξε και μειωμένη πίεση στην περιοχή της Καλλιθέας. Με τη μέθοδο της τηλεμετρίας εντοπίστηκε το πρόβλημα προτού αρχίσει καλά – καλά να γίνει αντιληπτό στα σπίτια. ΄΄Χωρίς την τηλεμετρία είναι βέβαιο ότι μέσα σε δύο ώρες θα ξεμέναμε από νερό. Με τη μέθοδο αυτή όμως ειδοποιηθήκαμε και δράσαμε άμεσα. Τα τελευταία χρόνια, μέσω αυτής της μεθόδου είναι καλά θωρακισμένο το δίκτυο, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μην φτάνει στον καταναλωτή΄΄ ανέφερε στo “protionline.gr” ερωτηθείς σχετικά, ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Πρόβλημα προέκυψε και στο Μαυρίκι εκεί όπου η αποκατάσταση καθυστέρησε καθώς δεν εντοπίστηκε αμέσως το πρόβλημα που είχε να κάνει με την αντλία της γεώτρησης. Συγκεκριμένα, όταν οι τεχνικοί την έθεταν σε λειτουργία έδειχνε άντληση ύδατος 40 κυβικών την ώρα ωστόσο ανεβαίνοντας το νερό έφτανε στα 8, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα αισθητά μειωμένη πίεση. Αφού έγινε η σχετική παραγγελία και παρελήφθη, το Σάββατο το μεσημέρι έγινε η αντικατάσταση του «υποβρυχίου» στο Μαυρίκι και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.

Για περίπου ένα δεκαήμερο υπήρξε επίσης δυσλειτουργία και μειωμένη πίεση νερού στην περιοχή Μεσσηνέζη εξαιτίας της κατασκευής του υδατόπυργου απέναντι από το Νοσοκομείο, κάτι που επίσης αποκαταστάθηκε, με τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΑ να ζητούν συγγνώμη από τους καταναλωτές.

Εν τω μεταξύ, αλυσιδωτό πρόβλημα προέκυψε στα Σελιανίτικα και τις Νεραντζιές. Συγκεκριμένα, προχθές κάηκε η γεώτρηση των Σελιανιτίκων και για να μην υπάρξει έλλειψη νερού, τα Σελιανίτικα άρχισαν να τροφοδοτούνται από τις Νεραντζιές. Όμως βλάβη υπέστη και η γεώτρηση στις Νεραντζιές… Αμέσως αξιοποιήθηκε εφεδρικό μοτέρ που υπήρχε στις αποθήκες και γερανός αποκατέστησε τη βλάβη. Ταυτόχρονα, πρόβλημα προέκυψε και στον Πλάτανο το οποίο θα αποκατασταθεί σήμερα. Βλάβη υπήρξε και στην Άκολη όπου η γεώτρηση σταμάτησε τρεις φορές.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr