background img
banner
banner

Ένα πλούσιο και «δροσερό» Πολιτιστικό Καλοκαίρι!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. – ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΑ «ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την διαμόρφωση του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2019» επικρατούν στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας και, όπως όλα δείχνουν, και φέτος θα περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων, παραστάσεων και συναυλιών, καλύπτοντας όλο το φάσμα ηλικιών και προτιμήσεων.

Με βάση τις εκδηλώσεις θεσμούς που έχουν καθιερώσει την Αιγιάλεια στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019» διανθίζεται από τις παραστάσεις και τα ονόματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα η Δημοτική Επιχείρηση αξιοποιεί και το ντόπιο δυναμικό, υποσχόμενη τα καλύτερα…

Μάριος Φραγκούλης στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας – Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Αίγιο

Ενδεικτικές του επιπέδου των μουσικών εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», δύο συναυλίες.
Την Τετάρτη 17 Ιουλίου τα βλέμματα όλης της Αχαΐας και όχι μόνο, στρέφονται στο… φως το Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, εκεί όπου θα πραγματοποιήσει συναυλία ο σπουδαίος Μάριος Φραγκούλης!

Επίσης, μία ακόμη συναυλία αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό μουσικό γεγονός για τον Αύγουστο.
Την Τετάρτη 14 Αυγούστου, ο «αιώνιος έφηβος» Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Αίγιο, αν όχι στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.

Θέατρο… παντού!

Επίσης, φέτος αναμένεται, για ακόμη μία χρονιά, πλειάδα θεατρικών παραστάσεων με γνωστούς ηθοποιούς και συντελεστές που… έκλεψαν την παράσταση το φετινό χειμώνα στα θέατρα της πρωτεύουσας. Η αρχή γίνεται με την θεατρική παράσταση «Η νεράιδα και το παλικάρι» του Λάκη Μιχαηλίδη την Παρασκευή 21 Ιουνίου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, όπου πρωταγωνιστούν η Μαρία Κορινθίου και ο Παναγιώτης Πετράκης, καθώς και πληθώρα άλλων γνωστών ηθοποιών. Επίσης να επισημάνουμε πως σχεδόν μέρα παρά μέρα υπάρχει και μία εκδήλωση στο υπαίθριο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Έτσι, η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ ξεκινάει δυναμικά ένα γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι που υπόσχεται πολλά. ΄΄Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε ένα ακόμη σκαλί τον Πολιτισμό μας, διοργανώνοντας ή φιλοξενώντας εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και για κάθε ηλικία. Έτσι θα έχουμε πολλές θεατρικές παραστάσεις όλων των ειδών ενώ δεν ξεχνάμε και τους μικρούς μας φίλους με πολλές παιδικές παραστάσεις. Και η μουσική όμως θα έχει περίοπτη θέση στο φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι΄΄, επισήμανε στο “protionline.gr” η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαχριστοπούλου, τονίζοντας πως εκτός από το Αίγιο και την Αιγείρα όπου θα δοθεί έμφαση στο Αρχαίο Θέατρο, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Δημοτική Ενότητα Ακράτας και στην Δημοτική Ενότητα Διακοπτού όσο και στη Δυτική Αιγιάλεια.

Συνέχιση των εκδηλώσεων που έγιναν θεσμός

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι θεσμοί που έχει καθιερώσει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Αναμένεται έτσι η «Γιορτή Λαδιού και Ελιάς» που έχει συνδεθεί με την Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα. Οι παραγωγοί και οι άνθρωποι που επεξεργάζονται τους καρπούς της ελιάς, θα ανοίξουν τις πόρτες και περιμένουν όλον τον κόσμο της Αιγιάλειας για μία επίσκεψη στον χώρο έκθεσης ώστε να δουν από κοντά τα πολύτιμά αγαθά της τοπικής γης καθώς και τη δουλειά και το μεράκι των παραγωγών για τοπικά μας προϊόντα, όπως και τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής για συμμετοχή στην γιορτή, είτε ως εκθέτες είτε ως επισκέπτες. Επίσης, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα διοργανώσει και φέτος τις Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων στο «Γιώργος Παππάς», εκεί όπου, εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις των ντόπιων θεατρικών ομάδων, φέτος θα φιλοξενηθεί και η Θεατρική Ομάδα Πειραιά με τον Αιγιώτη ηθοποιό Γιώργο Ρούφα σε… πρώτο πλάνο!

Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Χορευτικό Συναπάντημα που κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος κόσμου, ενώ εμπλουτισμένη θα είναι και η εκδήλωση με τα Χορωδιακά Σύνολα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. όπου, εκτός αυτών, θα λάβουν ακόμη μέρος η Χορωδία Αιγίου 1933, με εισαγωγή από τη Φιλαρμονική Αιγίου, η Χορωδία του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας καθώς επίσης και η Πολυφωνική Χορωδία Ακράτας. Η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ., όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου τον μεγάλο θεσμό «Οινοξένεια», με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης την 17η Αυγούστου. Ήδη, σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, έχουν ξεκινήσει οι επαφές με τους οινοποιούς της περιοχής και με επαγγελματίες και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, για την καλύτερη οργάνωση του θεσμού. Η πρόεδρος κ. Παπαχριστοπούλου δηλώνει στo “protionline.gr”: «Περιμένουμε όλο τον κόσμο να στηρίξει όπως κάθε χρόνο το Πολιτιστικό Καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι θα είναι αντάξιο των προσδοκιών ντόπιων και επισκεπτών».


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr