background img
banner
banner

Τα αίτια της ήττας

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΠΡΩΤΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ”

Έναν πρώτο απολογισμό της εκλογικής αναμέτρησης, θα επιχειρήσουν να κάνουν στο συνδυασμό “Αιγιάλεια Αύριο” του Χρήστου Γούτου την ερχόμενη Παρασκευή στις 9 το βράδυ, τα στελέχη της παράταξης, με τον επικεφαλής να έχει συγκαλέσει την ολομέλεια των συμβούλων.

Πριν την σύσκεψη αυτή, θα προηγηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου, από τις 8-10μμ, η πρωτοβουλία του Χρήστου Γούτου να δέχεται δημότες που στήριξαν την παράταξή του.

Ο συνδυασμός που ήρθε πρώτος στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αιγιάλεια, με ποσοστό 34,26%, είναι η πρώτη δύναμη στο νέο δημοτικό συμβούλιο, με 11 συμβούλους, ωστόσο παρά το θετικό αποτέλεσμα του α’ γύρου, δεν κατάφερε να πάρει με το μέρος του το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων των άλλων συνδυασμών, στην τελική αναμέτρηση, έτσι έχασε τις εκλογές.

Χάθηκε το προβάδισμα στη μητρόπολη

Πατήστε πάνω στον πίνακα για να μεγαλώσει η εικόνα

Έχασε μέσα στην “έδρα του” το Αίγιο, που είχε κερδίσει στον α’ γύρο με 5.123 σταυρούς έναντι 4.156 του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην οδό Μητροπόλεως, δύο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 2ας Ιουνίου, ο Χρήστος Γούτος, μπροστά σε πλήθος ψηφοφόρων του, έδειξε ότι η “μάχη” θα κριθεί από τη μητρόπολη, όπως καταμαρτυρούν τα λεγόμενα της ομιλίας του.

Οι σύμβουλοί του πήγαν από σπίτι σε σπίτι, ενώ δέχονταν εισηγήσεις να πολώσουν το κλίμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συσπειρωθεί η μεγάλη δεξαμενή των δεξιών ψηφοφόρων του Αιγίου.

Αυτό όμως δεν έγινε, υπό το φόβο να γυρίσει “μπούμερανγκ”. Έτσι, η μόνη δημόσια στήριξη ήρθε από το βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα, με τον έτερο βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη, αλλά και πολιτευτές να μην δίνουν το στίγμα τους, σε αυτή την προσπάθεια.

Στην παράταξη Γούτου, γνώριζαν ότι οι τέσσερις μονάδες διαφορά του α’ γύρου, δεν παρείχαν καμία ασφάλεια, έτσι επιχειρήθηκαν συμμαχίες με άλλες παρατάξεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο Χρήστος Γούτος, έλαβε από την αρχή τη στήριξη τριών δημάρχων, Καραφωτιά – Θεοδωρακόπουλου – Παναγόπουλου, και φάνηκε ως συνεχιστής του έργου τους, κάτι που υποστήριζε με τη διαφημιστική του καμπάνια, όμως η συνταγή αυτή δεν πέτυχε και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Το Αίγιο γύρισε “τούμπα” στο β’ γύρο, με τον Γούτο να παίρνει 5.665 σταυρούς και τον Καλογερόπουλο 6.590.

Τώρα, ο επικεφαλής, που κατάφερε να ενώσει και να κάμψει αντιπαλότητες ετών, καλείται να διαχειριστεί την ήττα ως επικεφαλής μια παράταξης που υποσχέθηκε ένα καλύτερο αύριο στους δημότες της Αιγιάλειας. Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει την Παρασκευή και ενδιαφέρον θα έχει η μετεκλογική πορεία της παράταξης και πως θα αξιοποιηθεί μελλοντικά το ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά ποια στάση θα κρατήσει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου από την 1η Σεπτεμβρίου που ξεκινά η νέα θητεία.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr