background img
banner
banner

Έκανε τη δική του επανάσταση, το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ Τ. Τ. Ε.

Με την πενταετία να πλησιάζει στο τέλος της, χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μία από τις τελευταίες τακτικές συνεδριάσεις του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, για να εγκριθούν θέματα υπηρεσιακού χαρακτήρα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε πως πρέπει να συζητηθεί κι ένα έκτακτο και κατεπείγον. Αυτό αφορούσε το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου.

Το θέμα είχε έρθει και παλαιότερα, την εποχή των capital controls, αλλά το δημοτικό συμβούλιο είχε αρνηθεί να συναινέσει. Ο δήμαρχος, Θανάσης Παναγόπουλος, εξήγησε ότι αυτή τη φορά “το μακρύ χέρι του κράτους”, ζήτησε να μη υπάρχουν χρήματα στις συστημικές τράπεζες και πως η μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος, είναι υποχρεωτική.

Το συμβούλιο όμως, για ακόμα μία φορά, αρνήθηκε να συναινέσει και οι σύμβουλοι κατά πλειοψηφία, έκαναν τη δική τους επανάσταση, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς αν αυτή η απόφαση θα βάλει “φρένο” στη μεταφορά των χρημάτων.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, η διαδικασία για τις εκταμιεύσεις που θα χρειάζεται κάθε φορά ο δήμος, είναι δαιδαλώδης, αφού η Τ.τ.Ελλάδος, εφόσον λάβει εντολή αιτιολογημένη επαρκώς, θα μεταβιβάζει τα χρήματα σε λογαριασμό του δήμου, σε συστημική τράπεζα (μία εκ των τεσσάρων: Εθνική – Πειραιώς – Alpha – Eurobank) και από εκεί η Οικονομική Υπηρεσία θα προχωρά στις πληρωμές.

Κατά τ’ άλλα, έχουμε βγει από τα μνημόνια!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr