background img
banner
banner

Δημοπρατείται το «νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ.»

ΑΜΕΣΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Καθοριστικός είναι ο Ιούνιος για την έναρξη των εργασιών κατασκευής και λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες. Αυτό το διάστημα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι διαγωνιστικές διαδικασίες και την άλλη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση των ηλεκτρονικών προσφορών ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου!

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος ενέκρινε και τυπικά τη δαπάνη, δεσμεύοντας και διαθέτοντας πίστωση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων, οικονομικού έτους 2019, για την κατασκευή του πολυαναμενόμενου νέου Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου.

Βεβαίως, εάν η διαδικασία προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, άμεσα θα βγει ο ανάδοχος και θα γίνει η έναρξη των εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό έχει εξασφαλιστεί από πρόγραμμα που ενεκρίθη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το νέο συγκρότημα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο στην οδό Κλεισούρας κοντά στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου, μέρος του οποίου παραχωρήθηκε στο Ε.Κ..Α.ΜΕ. από ευαισθητοποιημένο πολίτη και το υπόλοιπο αγοράστηκε.

Θα καλύψει τις τεράστιες ανάγκες

Η νέα εξέλιξη αυτή «σφραγίζει» την αναβαθμισμένη μελλοντική λειτουργία του Ειδικού Κέντρου με την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων που θα καλύψει σε βάθος χρόνου τις ανάγκες της περιοχής. Κι αυτές είναι μεγάλες. Ήδη, όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος του Ειδικού Κέντρου Θεόδωρος Στεφανίδης, είναι καταγεγραμμένα περίπου 30 στο Ειδικό Δημοτικό, 32 στο ΕΕΕΕΚ, ενώ το Ε.Κ.Α.ΜΕ. έχει πάνω από 30 εκπαιδευόμενους με πολλές ακόμη αιτήσεις. Οι νέες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν κέντρο διημέρευσης καθώς και στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για οκτώ παιδιά με προοπτική μελλοντικά και για δεύτερη με επιπλέον οκτώ άτομα, καθώς από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας θα γεμίσει η στέγη…

Θα είναι ένας νέος σύγχρονος χώρος ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εκεί όπου θα εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο τα «παιδιά» και βέβαια οι γονείς τους θα νιώσουν τη σιγουριά που χρειάζονται…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr