background img
banner
banner

Οι εκλογές έδωσαν ώθηση στην αναψυχή!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τα χρόνια που οι έξοδοι απαγορεύονταν το βράδυ πριν τις εκλογές ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Κι αν η ψήφος απαιτεί σύνεση και περισυλλογή, το βέβαιο είναι ότι οι Αιγιαλείς εξάντλησαν το θέμα συζητώντας σε καφέ και εστιατόρια. Όσο για τις τελευταίες μέρες, τα καταστήματα πλημμύρισαν κόσμο και τα βράδια των ομιλιών των υποψηφίων, κυριολεκτικά δεν έπεφτε «καρφίτσα»!

Κατά τα ψέματα, οι εκλογές μονοπώλησαν τις δημόσιες (και όχι μόνο) συζητήσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα τουλάχιστον. Αποτέλεσαν δε αφορμή για εξόδους. Κυρίως ωφελημένα, βγήκαν τα καταστήματα της οδού Μητροπόλεως εκεί όπου βρίσκονταν τα τέσσερα από τα έξι εκλογικά κέντρα των υποψηφίων. Τόσο τις καθημερινές, όσο και σε βραδιές εγκαινίων και εκδηλώσεων, στο Αίγιο στηνόταν… υπαίθρια γιορτή. Υποψήφιοι και υποστηρικτές των παρατάξεων συγκεντρώνονταν έξω από τα εκλογικά κέντρα και όπως ήταν επόμενο, τα μαγαζιά τριγύρω γέμιζαν κόσμο.

Επιπλέον, ιδιαίτερη ώθηση έδωσε η έλευση των Αιγιαλέων από άλλες περιοχές που ήρθαν να ψηφίσουν, ειδικά την πρώτη Κυριακή των εκλογών. ΄΄Είναι γεγονός ότι οι εκλογές αποτέλεσαν «τονωτική ένεση» για πολλά καταστήματα του χώρου μας, περισσότερο ωστόσο στα κεντρικά σημεία. Δόθηκε μία ώθηση στην περιοχή, καθώς τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες επωφελήθηκαν από τα κεντρικά μαγαζιά μέχρι τα συνοικιακά καφενεία΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Στράτος Βαρδάκης.

Παρατήρησε ωστόσο ότι η κίνηση αυτή ήταν φαινόμενο των ημερών και μόνο. ΄΄Ναι μεν υπήρξε κινητικότητα, ο κόσμος βγήκε, ενισχύθηκε η τοπική οικονομία από τους επισκέπτες, όμως αυτό διήρκεσε λίγο και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ικανό να καλύψει το… χαμένο έδαφος του προηγούμενου διαστήματος΄΄.

Ο κλάδος εστίασης και αναψυχής, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς οι έξοδοι περιορίστηκαν σημαντικά, ενώ αρνητικά, σύμφωνα με αρκετούς καταστηματάρχες, συνετέλεσε και η καπνοαπαγόρευση, αφού πολλοί δεν έβγαιναν από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να καπνίσουν σε κλειστούς χώρους. Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν το Πάσχα και η κατάσταση έδειχνε πιο δύσκολη από το ποτέ. Η κίνηση των εκλογών έδωσε το… φιλί της ζωής, ωστόσο οι επαγγελματίες εμφανίζονται πολύ διστακτικοί και αγωνιούν για τη συνέχεια, δεδομένου ότι τα έξοδα λειτουργίας και η φορολογία τους βαραίνουν. Μάλιστα, θεωρούν αρνητική συγκυρία, ιδίως για τα παραλιακά καταστήματα, το γεγονός ότι και ο καιρός πηγαίνει… κόντρα.

21.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια εν όψει της πρώτης Κυριακής – Πολύ λιγότερα για τη δεύτερη

Την ίδια στιγμή, εντυπωσιακή ήταν η επισκεψιμότητα στην περιοχή τις ημέρες των εκλογών. Κι αυτό μπορεί να μην μεταφράστηκε σε όφελος για καταλύματα, αφού λίγο πολύ όσοι φέρουν την καταγωγή τους από την Αιγιάλεια, έχουν πού να μείνουν αλλά στα καταστήματα. Ειδικά την πρώτη Κυριακή, η αγορά ήταν γεμάτη κόσμο, αντίστοιχα της επισκεψιμότητας της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή και το Σάββατο πριν τις εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου, πέρασαν από τα διόδια του Ελαιώνα 21.000 αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστός ο αριθμός αυτών που κατευθύνθηκαν στην Αιγιάλεια. Αν αναλογιστεί κανείς όμως ότι ο μέσος όρος επιβαινόντων ήταν τρία άτομα, τότε σίγουρα η επισκεψιμότητα και στην περιοχή μεταφράζεται σε χιλιάδες…
Αντίθετα, μικρότερος ήταν ο αριθμός των οχημάτων που πέρασαν τα διόδια του Ελαιώνα την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου, καθώς υπολογίζονται σε 13.000. Όπως είναι λογικό, τα έξοδα κράτησαν πολλούς στους τόπους κατοικίας τους… Επόμενος… σταθμός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 15, 16 και 17 Ιουνίου που κάθε χρόνο θεωρείται ενδεικτικό για το καλοκαίρι που θα ακολουθήσει…


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr