background img
banner
banner

Πρώτο… βήμα από εμπόρους και επαγγελματίες για τα απορρίμματα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TH ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Μία άκρως εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση είχαν χθες το μεσημέρι εκλεγμένοι με την παλιά και νέα δημοτική αρχή, δημοτικοί σύμβουλοι, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής. Στο… επίκεντρο το θέμα των απορριμμάτων και οι δράσεις που μπορούν να υιοθετηθούν ώστε να επιτευχθεί μία πιο σωστή διαχείριση από τους ίδιους, σαν ένα… πρώτο βήμα ενάντια στο μείζον πρόβλημα των απορριμμάτων.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Παρέστησαν από την δημοτική παράταξη του νεοεκλεγέντα δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, οι Μαρία Τσουκαλά, Βασίλης Χριστόπουλος και Νίκος Καραΐσκος. Επίσης, η πρόεδρος και η γεν. γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Μαίρη Χρονοπούλου και Ντία Παναγοπούλου αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής και δημοτικός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης και εκ μέρους της ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α. ο Βασίλης Ρίτης.

Εκφράστηκε η έντονη αγωνία και ο προβληματισμός των εμπόρων για την υπάρχουσα κατάσταση, τονίζοντας ότι οι όγκοι των απορριμμάτων στους δρόμους επηρεάζουν αρνητικά τους τζίρους των καταστημάτων τους και αποφασίστηκε η ανάληψη δράσης από τον κάθε ένα ξεχωριστά. Οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων αποφάσισαν να ενημερώσουν τα μέλη τους ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων, ως εξής: Τα μεν γυάλινα να εναποτίθενται στους κώδωνες που υπάρχουν, τα δε χαρτόκουτα να συγκεντρώνονται σε προκαθορισμένα σημεία που θα προσδιοριστούν από την ΚΟΙΝΣΕΠ ώστε να μην επιβαρύνονται οι κάδοι του κέντρου της πόλης.

Μάλιστα, θα ζητηθεί από τους εμπόρους να μεταφέρουν οι ίδιοι τα χαρτοκούτια στα σημεία αυτά από τα οποία άνθρωποι της ΚΟΙΝΣΕΠ θα περνούν και θα τα παίρνουν. Και βέβαια, άπαντες εκτίμησαν ότι αυτό δεν θα έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα και για όσο καιρό υφίσταται το πρόβλημα μη τακτικής αποκομιδής των απορριμμάτων, αλλά μόνιμο, με την… ελπίδα η όλη κατάσταση να γίνει… μάθημα για τους δημότες και να αλλάξουν νοοτροπία…

Έτσι, οι εκπρόσωποι των συλλόγων το επόμενο διήμερο θα αναλάβουν να ενημερώσουν τα μέλη τους για την σπουδαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας, ενώ οι συμμετέχοντες στην συνάντηση πρόκειται να έχουν περαιτέρω συνεργασία πάνω σε αυτή τη βάση.
Έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας προς την Εισαγγελία Αιγίου…

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Αιγιάλεια και οι κίνδυνοι προς τη δημόσια υγεία, έχουν κινητοποιήσει την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Με έγγραφό της από τις 18 Ιουνίου έχει ενημερώσει την Εισαγγελία Αιγίου για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση, ζητώντας από την εισαγγελική αρχή να πράξει τα δέοντα…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr