background img
banner
banner

Γιώργος Παπανδρέου: ΄΄Να μην είμαστε μέρος της κυβέρνησης, να χτίσουμε το Κίνημα από την αρχή΄΄

Την πεποίθηση ότι το ΚΙΝ.Α.Λ. δεν πρέπει να συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση καθώς πρέπει να ξαναχτιστεί εκ βάθρων, αποτελώντας ελπίδα και προοπτική για τον τόπο, έκανε την Πέμπτη 27 Ιουνίου επισκεπτόμενος το Αίγιο, ο πρώην πρωθυπουργός, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου. Μαζί με άλλους υποψηφίους βουλευτές, περιόδευσε στο Αίγιο, ήρθε σε επαφή με κόσμο, αντάλλαξε απόψεις, ενώ επισκέφθηκε και το εκλογικό κέντρο του Κινήματος.

΄΄Χαίρομαι που βρίσκομαι σε γνωστά μέρη με παλιούς και καλούς φίλους, αλλά και με νέους ανθρώπους που είναι και αυτοί μπροστά στον κοινό αγώνα, όχι μόνο για την Αιγιάλεια αλλά και για την πατρίδα, για να σηκώσουμε τον ήλιο και να υπάρχει ανασυγκρότηση του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου που τόσα έχει προφέρει στην Ελλάδα΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος σημείωσε πως ΄΄αυτός ο χώρος είναι ο μόνος που πήγε την Ελλάδα μπροστά, που πρόσφερε στον πολίτη και σήκωσε τα μεγάλα βάρη της κρίσης΄΄.

«Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος της κρίσης»

Παράλληλα, άσκησε κριτική στις δύο κυβερνήσεις, λέγοντας: ΄΄Αντιθέτως, είχαμε δύο κυβερνήσεις μέσα στην κρίση που αντί να κοιτάξουν πώς θα συμβάλουν για να προσαρμοστεί η χώρα γρήγορα στις μνημονιακές της υποχρεώσεις, πέταγαν πέτρες από τις κερκίδες, ενώ εμείς βρισκόμασταν στην αρένα με τα θηρία. Όμως, εμείς σηκώσαμε αυτό το βάρος. Καθημερινά ανακαλύπτεται και αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος για την κρίση, διότι η ανάγκη για να δανειστούμε από τους εταίρους, η ανάγκη να πάμε στα μνημόνια δεν ήρθε ουρανοκατέβατη. Αντιθέτως, είχε αιτίες, τις οποίες, για δικούς τους λόγους, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αποκρύψουν΄΄.

Τεκμηριώνοντας τα λεγόμενά του, ανέφερε: ΄΄Πρόσφατα, ο Γιούνκερ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε, κάνοντας αυτοκριτική, ότι εάν είχαν ισχυρούς μηχανισμούς στην Ευρώπη και είχαν εμποδίσει τον κ. Καραμανλή να τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα, αν είχαν ελέγξει τους δανεισμούς, δεν θα υπήρχε κρίση στην Ευρώπη ούτε μνημόνια. Άρα, ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος είναι στο ίδιο κόμμα με την ΝΔ στη Ευρώπη, ουσιαστικά συνομολόγησε ότι τα μνημόνια τα έφερε η Νέα Δημοκρατία. Αυτό ως απάντηση σε όσους έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου έφερε τα μνημόνια. Δεν τα φέραμε εμείς, τα έφερε η κατάσταση την οποία δημιούργησε με την τεράστια χρεωκοπία της χώρας ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ. Όχι μόνο αυτό, αλλά υποβαθμίζουν την αξιοπιστία της χώρας με την απάτη των στατιστικών στοιχείων, δημιουργώντας έλλειψη εμπιστοσύνης στις ελληνικές κυβερνήσεις και την κοινωνία.

Παράλληλα, όταν η αντιπολίτευση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, έταζε στον ελληνικό λαό ότι όλα μπορούμε να τα λύσουμε, με παροχές, π.χ. ο κ. Σαμαράς είχε εξαγγείλει μεγάλα αστικά έργα. ‘’Δεν υπάρχει ανάγκη για μνημόνια’’. Και όλα βεβαίως για να απογοητεύσουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος πίστεψε, αλλά τελικά είδε, ότι όχι μόνο δεν ήταν αλήθεια, αλλά ότι υπήρχαν σκληρότερα μέτρα και μνημόνια. Το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας, ο οποίος έλεγε ότι μπορούμε με μεγάλη ευκολία να φύγουμε από αυτές τις δυσκολίες. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Θα σκίσουμε τα μνημόνια και την επόμενη μέρα θα είμαστε καλά. Κανένας από αυτούς δεν κοίταζε τα πραγματικά αίτια και ήθελαν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό, γιατί δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά αίτια΄΄.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ΄΄τα πραγματικά αίτια βρίσκονται στις δομές της χώρας που αυθαιρετούσαν, που δεν σέβονταν τον ελληνικό λαό, τον πλούτο του ελληνικού λαού, τα χρήματά του, τις σπατάλες και διάφορα άλλα για τα οποία με κατηγορούσαν, που ανέφερα ότι λεφτά υπάρχουν αλλά θα τα χτυπήσουμε, για να χτυπήσουμε την σπατάλη, για να χτυπήσουμε την διαφθορά, να χτυπήσουμε την γραφειοκρατία, αν ανοίξουμε διαδικασίες που θα επιτρέψουν επενδύσεις με εύκολους τρόπους. Αυτά για τα οποία εμείς ξεκινήσαμε, βρήκαμε λεφτά. Με αυτά κάναμε την Συνταγογράφηση, την Διαύγεια και πολλά άλλα. Αυτό ήταν που μπορέσαμε να κάνουμε, γιατί χαλάσαμε την πιάτσα. Φάνηκε, λοιπόν, ότι το ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος της κρίσης΄΄.

Κατήγγειλε συνεργασία Καραμανλή με ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε ακόμη συνεργασία του Κώστα Καραμανλή με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: ΄΄Ήδη και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει ότι ο Καραμανλής ήταν ο μεγάλος φταίχτης και η ΝΔ η αιτία χρεοκοπίας της χώρας. Και μάλιστα κακώς τον αγκαλιάσαμε και τον χαϊδέψαμε, με τον τρόπο που τον κάνανε, και βάζοντας τον Καραμανλικό κ. Καμμένο και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, έκανε ημιυπόγειες διανομές η δεξιά. Αυτή η συμμαχία του ανταγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, είναι που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια. Αλλά βλέπουμε και αμετανόητη την δεξιά. Μετά την επανεμφάνιση του Καραμανλή, ούτε ένα συγνώμη δεν είχε να πει για την χρεοκοπία που αναγκαστήκαμε δύσκολα να σταματήσουμε. Αντιθέτως, έρχεται με μία δεξιά αλαζονεία να αρπάξει πάλι την δύναμη της εξουσίας. Εμείς δεν θέλουμε στην εξουσία την εξουσία. Το αποδείξαμε. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την εξουσία. Αυτή είναι η παράδοσή μας. Είμαστε εδώ για να ξαναχτίσουμε αυτό το μεγάλο κίνημα, το κίνημα που ξεκίνησε ως Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου και έκανα πολλά σε αυτόν τον τόπο΄΄.

Σχετικά με την υποψηφιότητά του στην Αχαΐα, τόνισε: ΄΄Εδώ στην Αχαΐα, έχουμε μία νέα ομάδα ανθρώπων μαζί με τους παλιούς συντρόφους και συντρόφισσες, οι οποίοι είναι αξιολογότατοι υποψήφιοι. Έχουμε σημαντικούς υποψηφίους και στην Αιγιάλεια, όπως έχουμε και μία ευρύτερη ομάδα στελεχών που δεν είναι μόνο για την προεκλογική περίοδο, αλλά και την μετεκλογική, όπου θα έχουμε παρουσία. Και εγώ θα έχω παρουσία. Παρόλο που οι κακές γλώσσες λένε διαφορετικά, εγώ δεν θα γίνω Υπουργός Εξωτερικών ή Πρωθυπουργός. Δεν προβλέπω να είμαστε στην κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα, για να μπορούμε να χτίσουμε κάτι δημοκρατικό για να αισθάνεται ο κόσμος ότι εκπροσωπείται στην Βουλή΄΄.

Η θέση του για το πρόβλημα των απορριμμάτων

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στα προβλήματα της περιοχής: ΄΄Θα είμαστε στην Αχαΐα, θα είμαστε στην Αιγιάλεια, για να αντιμετωπίσουμε τα πολλά ζητήματα. Θέλω να τονίσω, ότι τα θέματα που έχουμε θα τα λύσουμε μέσω συνεργασιών με την αυτοδιοίκηση, την Ένωση, τους τοπικούς φορείς. Θέλω να συζητώ με όλους. Είναι γνωστά τα προβλήματα της περιοχής. Είχα επισκεφθεί πρόσφατα το λιμάνι και την Π.Ε.Σ. Πιστεύω ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι δύσκολο ζήτημα. Υπάρχει μία έλλειψη φροντίδας από την πολιτεία για να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και βούληση. Δεν μπορούν να μπαίνουν τα επείγοντα αυτά προβλήματα κάτω από το χαλί, κι επειδή μάθανε ότι θα έρθουνε στα Σελιανίτικα και καθαρίσαμε τις παραλίες προσωρινά. Αυτές, οι διακοσμήσεις δεν λύνουν τα βασικά προβλήματα του τόπου. Εμείς, θα καθίσουμε δίπλα με τους πολίτες για να λύσουμε το πρόβλημα, να μεριμνήσουμε σε μακροχρόνια βάση για την λύση των ζητημάτων΄΄.

Οι προοπτικές της Αιγιάλειας

Για τις προοπτικές της Αιγιάλειας, σημείωσε: ΄΄Υπάρχουν πολλές δυνατότητες στον νομό μας και εδώ στην Αιγιάλεια. Είναι ένας πλούσιος τόπος. Έχω γυρίσει όλη την υφήλιο ως Υπουργός Εξωτερικών και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τους άλλους λαούς. Η χώρα μας είναι όμορφη και έχει ανθρώπους ικανούς και έξυπνους. Αναρωτιέται κανείς γιατί ο Έλληνας πάει στο εξωτερικό και διαπρέπει, ενώ εδώ στην Ελλάδα υποφέρει. Αυτό φταίει διότι δεν έχουμε κάτσει να φτιάξουμε ένα σοβαρό και ικανό κράτος. Πρέπει να πιάσουμε την καρδιά του προβλήματος, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κράτος του πολίτη που θα σέβεται τα χρήματά του και θα αισθάνεται ίσος απέναντι στον νόμο΄΄.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε την ικανοποίησή του που βρίσκεται ξανά στις ρίζες του στην Αχαΐα, που συνεργάζεται με «καλούς φίλους, συντρόφους, συντρόφισσες, αγωνιστές» όπως είπε, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα είναι κοντά στους Αιγιαλείς όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr