background img
banner
banner

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Αιγείρας για τα ασφαλιστικά

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ… ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Για πλήρη δικαίωση του αγώνας τους κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας που διαμαρτύρονται για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου που δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, απαγορεύοντας τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, υποχρεώνοντας το δήμο να προχωρήσει σε νέα έκδοση άδειας για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, καθώς και στην έκδοση νέας απόφασης έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία του.

Παράλληλα υποχρεώνει το Δήμο Αιγιάλειας και ειδικότερα το Δήμαρχο Αιγιάλειας να προχωρήσουν στις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να καταστεί νόμιμη και ασφαλής η συνέχιση της λειτουργίας τους.

Απειλεί τέλος σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το Δήμο Αιγιάλειας με χρηματική ποινή ύψους 3.000 Ευρώ σε κάθε έναν από τους 221 κατοίκους που συνυπέγραψαν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και τον ίδιο τον Δήμαρχο Αιγιάλειας με φυλάκιση 3 μηνών.

Οι παράγοντες που συνετέλεσαν

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων, σημειώνει ακόμη πως στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου γίνονται δεκτά όλα τα επιχειρήματα των κατοίκων και της Επιτροπής Αγώνα και τονίζει: ΄΄Η απόφαση του Δικαστηρίου αποτελεί δικαίωση των πολύμηνων αγώνων των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας. Καταδεικνύει περίτρανα πως όταν μια κοινωνία ενωμένη δίνει με αποφασιστικότητα τη μάχη διεκδικώντας το δίκιο της, δεν μπορεί παρά να δικαιωθεί παρά τις διώξεις, τον αυταρχισμό και τα πλείστα άλλα εμπόδια προβάλλουν οι έχοντες και ασκούντες εξουσία. Η επιτροπή αγώνα παρά τις επιμέρους αδυναμίες της, κατόρθωσε να στηρίξει το δίκαιο αίτημα στις πολλές και πολυποίκιλες συναντήσεις της με θεσμικούς και μη παράγοντες. Ουσιαστική υπήρξε η συμβολή της έδρας Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών που με το κύρος του τεκμηρίωσε επιστημονικά τις καταγγελίες μας για εκτεταμένη ρύπανση. Η δημοσιότητα που κατορθώσαμε να δώσουμε σε πανελλαδικό επίπεδο, είχε αναμφίβολα σημαντική επίδραση στην έκβαση όλης της μάχης. Τέλος η εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση των ισχυρισμών μας με έγγραφα και επιχειρήματα στη διαδικασία της 6ωρης δίκης, ήταν καθοριστικός παράγοντας΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Η απόφαση αποτελεί ισχυρό ράπισμα σε όσους διέταξαν πριν ένα χρόνο τη βίαιη διακοπή του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ με τη συνδρομή των ΜΑΤ, και βέβαια είναι κόλαφος για τον απερχόμενο Δήμαρχο Αιγιάλειας στον οποίο καταλογίζει βαρύτατες αμέλειες. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της ανικανότητας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής το πρόβλημα της αποκομιδής των στερεών αποβλήτων παραμένει οξυμένο, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στην περιοχή μας. Η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε Λαϊκή Συνέλευση τους κατοίκους της Ανατολικής Αιγιάλειας την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 8:30 στον πεζόδρομο στην Παραλία της Αιγείρας, με θέμα τη συνέχιση του αγών, προγραμματισμός των επόμενων βημάτων μέχρι το τελικό και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας. Τέλος η Επιτροπή Αγώνα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τις δικηγόρους μας κ.κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μαρία Νικολοπούλου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.