background img
banner
banner

Κομισιόν: Ανησυχητική η πορεία της ΔΕΗ, να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Τετάρτη (05/06) η τρίτη έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν υπό το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Σ’ αυτήν, εκτός από τις προεκλογικές παροχές του Αλέξη Τσίπρα που θα κοστίσουν πάνω από 1% του ΑΕΠ, δηλαδή περισσότερο από 1,9 δισ. ευρώ, μόνο για το 2019 έγινε και ειδική αναφορά στη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η Κομισιόν κάνει συστάσεις για αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, αφού τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της δημόσιας εταιρείας για το 2018 δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά. Μάλιστα η Κομισιόν χαρακτηρίζει την πορεία της ΔΕΗ «ανησυχητική».

«Είναι σαφές ότι παραμένουν διαρθρωτικά ζητήματα και τίθενται ερωτήματα σχετικά με το μέγεθος που η ΔΕΗ είναι σε θέση να διατηρήσει και σχετικά με την τιμολογιακή της πολιτική», αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν. Την ίδια ώρα επιφυλάξεις υπάρχουν όσον αφορά και το αποτέλεσμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, ενώ η έκθεση χαρακτηρίζει «μονομερή» την απόφαση για την παράταση του διαγωνισμού.

Προβληματισμός και για τον ΦΠΑ

«Οι χαμηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ για τρόφιμα, εστίαση, ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο έρχονται σε αντίθεση με ένα σημαντικό μέτρο που υιοθετήθηκε τον Ιούλιο του 2015, ενώ αφήνουν αμετάβλητο τον πολύ υψηλό βασικό συντελεστή 24% και αυξάνουν περαιτέρω το χάσμα στον ΦΠΑ, που είναι ήδη το δεύτερο υψηλότερο στην ΕΕ», αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν.

www.iefimerida.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr