background img
banner
banner

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ο εκσυγχρονισμός της οδού Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Με 16,7 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τέσσερα νέα σημαντικά έργα σε Ηλεία και Αχαΐα που θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά, έπειτα από την απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη που ενέκρινε τις αντίστοιχες προτάσεις της Περιφέρειας για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ένα εξ αυτών αφορά την Αιγιάλεια και κρίνεται πολύ σημαντικό. Πρόκειται για την βελτίωση του δρόμου Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω χρηματοδότηση διασφαλίζονται 12 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, 3,6 εκατ. για την βελτίωση του δρόμου Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο, 705.870 ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου του Απόλλωνα Πατρών και 309.715 ευρώ για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Θύελλας Πατρών.

«Με επίμονες διεκδικήσεις, σωστή προετοιμασία και σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Εξασφαλίσαμε άλλα 16 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση τεσσάρων ακόμη σημαντικών έργων που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στις περιοχές που υλοποιούνται» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Ανάμεσα σε αυτά, κυριαρχεί η επανάχρηση των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο, με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού πολυχώρου με εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, τεχνολογικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Πυρήνας της πρότασης είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με την ίδρυση και λειτουργία ενός διεθνούς κέντρου για την Κινηματογραφική Παιδεία αλλά και την έρευνα και αναζήτηση πειραματικών μεθόδων στη δημιουργική χρήση των οπτικοακουστικών μέσων».

Σημαντικό έργο για την Αιγιάλεια

Σε ό,τι αφορά το έργο της Αιγιάλειας, θα εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο τμήμα από τη διασταύρωση Κουνινά προς Ρακίτα και Λεόντιο. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας της οδού, αποκατάσταση τεχνικών έργων, διαμόρφωση και καθαρισμού τάφρων απορροής ομβρίων υδάτων, σήμανσης και ασφάλειας της οδού, αποκατάστασης του οδοστρώματος. Με την βελτίωση της οδού πρόκειται να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος μεταφοράς των ευπαθών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ εξασφαλίζονται ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας. Παράλληλα, θα εξυπηρετήσει δραστηριότητες αγροτουρισμού προς τους ορεινούς οικισμούς των Δήμων Αιγιάλειας και Ερύμανθου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr