background img
banner
banner

Οι millennials έχουν γίνει το tech support των ηλικιωμένων συγγενών

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής μας, κάτι που συνεπάγεται αυξημένο οικονομικό κόστος για πολλούς από εμάς.

Μια νέα έρευνα της Kaspersky διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο (35%) των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τεχνολογικές προκλήσεις χωρίς την υποστήριξη των παιδιών τους. Αυτομάτως στρέφονται προς τα νεότερα μέλη της οικογένειας για κάθε μορφή τεχνολογικής υποστήριξης. «Μπορείς απλά να… μου φτιάξεις το Internet;», «…πώς ανεβάζω αρχεία στο cloud;» ή «… πώς να διασφαλίσω την online banking εφαρμογή που χρησιμοποιώ;», είναι φράσεις που ακούγονται στα περισσότερα σπίτια με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς.

Με το μισούς (52%) άνω των 55 ετών να παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν από τεχνολογία, τέσσερις στους δέκα (41%) τηλεφωνούν στα παιδιά τους ή σε άλλα νεότερα ηλικιακά μέλη της οικογένειας για απομακρυσμένη IT υποστήριξη. Το 18% δήλωσε ότι η τεχνολογική υποστήριξη των παιδιών τους, τους λείπει περισσότερο από την παρέα τους όταν δεν βρίσκονται κάπου κοντά. Και, εξαιτίας της τεράστιας επιθυμία τους να λάβουν βοήθεια από τα μέλη της οικογένειας, το 15% των άνω των 55 ετών έφτασε στο σημείο να τα δωροδοκήσει προκειμένου να τους βοηθήσουν.

Υπάρχει υπερβολική εξάρτηση από τους ήδη πιεσμένους χρονικά millennials να γίνουν οι ήρωες τεχνικής υποστήριξης, κάτι που επηρεάζει τις οικογενειακές σχέσεις, ακόμη και τα δώρα που θα επιλέξουν. Σχεδόν ένας στους τρεις (30%) αποφεύγει να αγοράζει τεχνολογικά δώρα για μεγαλύτερους ηλικιακά συγγενείς, επειδή γνωρίζει ότι θα είναι ο ίδιος που θα πρέπει να το συναρμολογήσει.
www.thetoc.gr

Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr