background img
banner
banner

Ανανέωση περίπου κατά το ήμισυ…

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Σημαντικές αλλαγές παρουσιάζει η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, μετά και την ανακοίνωση της σταυροδοσίας από το Πρωτοδικείο Αιγίου. Όπως φαίνεται, και από τους παρακάτω πίνακες, αρκετά πρόσωπα με πολυετή θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, μένουν εκτός, είτε γιατί το επέλεξαν είτε γιατί δεν εκλέγονται. Το βέβαιο είναι ότι μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των συμβούλων, με την ελπίδα η εμπειρία των παλιότερων σε συνδυασμό με τη θέληση και τους στόχους των νέων, θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο.
Η ανανέωση έχει να κάνει περίπου με τα μισά πρόσωπα, ενώ σύμφωνα 18 άτομα επανεκλέγονται.

Ποιοι φεύγουν

Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου μένει μετά από πολλά χρόνια συμμετοχής, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος δεν κατήλθε, όπως επίσης και ο απερχόμενος δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος.

Την απόφαση να μην είναι υποψήφιος είχε λάβει και ο επί σειρά ετών και απερχόμενος αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος. Δεν εκλέγεται o Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος υπέβαλε  την παραίτησή του, που είχε… δοκιμαστεί και ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα είναι ο Φάνης Σπηλιόπουλος αλλά ούτε και ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος που δεν ήταν υποψήφιοι. Δεν επανεκλέγεται ο Βασίλης Φιλιππόπουλος.

Επίσης, δεν ήταν υποψήφιος ο Κώστας Παπακωνσταντίνου που ήταν υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εκλέχθηκε. Εκτός μένουν ο Χρήστος Λαϊνάς και ο Γιώργος Μεντζελόπουλος που δεν επανεκλέχθηκαν, ο Βασίλης Ανδρουτσόπουλος που δεν ήταν υποψήφιος, ο Δημήτρης Μπούρδος από την Δ.Ε. Ερινεού, ο Φάνης Σταυρόπουλος από την Αιγείρα και οι Νίκος Θανασούλιας, Μιχάλης Κωνσταντίνου από την Δ.Ε. Συμπολιτείας, όπως και η Μαρία Παπαχριστοπούλου.

Ποιοι μένουν

Αντιθέτως, επανεκλέγονται, ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπούνιας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασιλική Ψυχράμη, Μαρία Τσουκαλά, Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, Βασίλης Χριστόπουλος, Περικλής Παπαγιαννόπουλος, Ευτράτιος Βαρδάκης, Χρήστος Γούτος, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος. Επανεκλέγεται ο Βασίλης Τομαράς από την Δ.Ε. Αιγείρας, ο Γιώργος Γιοβάς από την Δ.Ε. Ακράτας, οι Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Βασίλης Χριστόπουλος Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος από την Δ.Ε. Διακοπτού, ο Μιχάλης Κυριακόπουλος και ο Δημήτρης Καλαμίδας από την Δ.Ε. Συμπολιτείας και ο Γιώργος Ντίνος από την Δ.Ε. Ερινεού.

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έγινε η επίσημη ανακοίνωση

Ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα μετά την καθυστέρηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα πρώτα να γνωρίζουμε το δήμαρχο και μετά τα άτομα που θα πλαισιώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφορικά με το ποιοι θα είναι οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι που θα αποτελούν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως φαίνεται, οι έδρες έχουν ως εξής:

  • Στην Δημοτική Ενότητα Ερινεού οι δύο έδρες καταλαμβάνονται η μία από την παράταξη Γούτου με εκλογή του Βασίλη Σταθακάρου και η άλλη από την παράταξη Καλογερόπουλου με τον Γιώργο Ντίνο.
  • Στην Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας από την οποία εκλέγονται τέσσερις, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος εκλέγει δύο συμβούλους τους Τάκη Ανδριόπουλο και Δημήτρη Καλαμίδα. Σε ό,τι αφορά τις εναπομείνασες δύο έδρες, η μία κατακυρώνεται στην παράταξη του Χρήστου Γούτου με εκλογή του Μιχάλη Κυριακόπουλου και η άλλη από τον συνδυασμό της Βάσως Ψυχράμη, με την εκλογή του Παναγιώτη Μάρκου.
  • Στην Δ.Ε. Διακοπτού οι τέσσερις έδρες θα μοιραστούν στους τέσσερις πρώτους συνδυασμούς, ήτοι: Μία έδρα η παράταξη Καλογερόπουλου που θα την καταλάβει ο Βασίλης Χριστόπουλος, μία έδρα η παράταξη Γούτου την οποία θα λάβει ο Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, μία έδρα η παράταξη Ψυχράμη από τον Παναγιώτη Μαρινόπουλο και μία από την παράταξη του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου που την παίρνει ο Γιώργος Κουβαράς.
  • Σε ό,τι αφορά την Δ.Ε. Ακράτας, οι τρείς έδρες θα καταμεριστούν στους τρεις πρώτους. Δηλαδή, η παράταξη Γούτου εξέλεξε το Γιώργο Γιοβά, ο συνδυασμός Καλογερόπουλου την Μαρία Σταυροπούλου και της Βάσως Ψυχράμη την Μαρία Καρρά.
  • Στην Δ.Ε. Αιγείρας, καταλαμβάνονται δύο έδρες από την παράταξη Γούτου και συγκεκριμένα από τους Βασίλη Τομαρά και Πάνο Γιαννούλη.
  • Τέλος, στην Δ.Ε. Αιγίου από την οποία εκλέγονται 18 σύμβουλοι, οι έδρες μοιράζονται ως εξής: Πέντε από την παράταξη Γούτου, πέντε από την παράταξη Καλογερόπουλου, τρεις από την παράταξη Ψυχράμη, δύο από την παράταξη Παπακωνσταντινόπουλου και από μία οι παρατάξεις Τριανταφυλλόπουλου και Κουρή.
    Από το συνδυασμό του Χρήστου Γούτου, εκλέγονται ο ίδιος και οι Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Δημήτρης Μπούνιας, Βασίλης Χριστόπουλος και Τάκης Τσερεντζούλιας.
    Από την παράταξη Καλογερόπουλου εκλέχθηκαν οι Μαρία Τσουκαλά, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Μαρία Γιδά, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και Νίκος Καραΐσκος.
    Από την παράταξη της Βασιλικής Ψυχράμη εκλέγονται η ίδια και οι Γιώργος Γκίκας, Παναγιώτης Πλάτανος και Στράτος Βαρδάκης.
    Οι δύο έδρες της παράταξης Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου καταλαμβάνονται η μία από τον ίδιο και η άλλη, από την Μαρία Ιατροπούλου.
    Επίσης, από την Δ.Ε. Αιγίου εκλέγονται οι επικεφαλής Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Αγγελική Κουρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

Αυτό είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας

Παραίτηση Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr