background img
banner
banner

Θέλετε το παιδί σας ν’ αποδώσει καλύτερα στο σχολείο;

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γονιών είναι η επίδοση των παιδιών τους στο σχολείο.

Συχνά λένε «είναι έξυπνος, αλλά δεν διαβάζει», «είναι τεμπέλης, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το κομπιούτερ και η τηλεόραση» ή «τον παρασύρουν οι φίλοι». Έχουν δοκιμάσει τα πάντα, από απειλές, τιμωρίες και στερήσεις, μέχρι παρακάλια και βρίσκονται σε απόγνωση.

Είναι αλήθεια ότι για πολλούς μαθητές το άγχος των υψηλών επιδόσεων, είναι καμιά φορά δυσβάστακτο.

«Θα με μαλώσουν αν δεν φέρω καλό βαθμό και αν δεν ανεβάσω το βαθμό μου» ή «Τι θα πω στη μαμά μου ή στο μπαμπά μου; Πώς θα τους πω ότι πήρα χαμηλό βαθμό; Φοβάμαι… Πώς να τους το πω;».

Σε όλες σχεδόν τις κοινωνίες το άγχος των γονιών για να τα πηγαίνουν καλά τα παιδιά τους στο σχολείο είναι μεγάλο, αλλά στην ελληνική κοινωνία είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ακόμη κι αν ένα παιδί είναι έξυπνο, αυτό δεν αρκεί για να μπορεί να αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του στο σχολείο.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι γονείς για να το βοηθήσουμε; Νέα έρευνα σε 4.500 παιδιά βρήκε τα 3 πράγματα που βελτιώνουν την απόδοση του παιδιού στο σχολείο.

1. Περιορίστε την έκθεση στην τηλεόραση και στα τάμπλετ 

Προσπαθήστε το παιδί σας να ξοδεύει λιγότερο από 2 ώρες μπροστά στον υπολογιστή, την τηλεόραση ή σε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

2. Άσκηση του σώματος για.. άσκηση του μυαλού

Βάλτε το παιδί σας σε πρόγραμμα, προσπαθώντας να αυξήσει τη σωματική του δραστηριότητα. Η άσκηση δεν αποτελεί μόνο τρόπο καταπολέμησης της παχυσαρκίας, αλλά και τρόπο αύξησης των σχολικών βαθμολογιών. Το παιδί πρέπει να αθλείται και να ασχολείται με ένα άθλημα που τον ευχαριστεί. Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να αφιερώνει τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα σε αερόβια άσκηση όπως το τρέξιμο, το ποδήλατο ή σε κάποιο οργανωμένο άθλημα.

3. Πρέπει να είναι στο κρεβάτι στις 9 το βράδυ

Όσο δύσκολο κι αν σας ακούγεται, πρέπει το παιδί να βρίσκεται στο κρεβάτι του στις 9 το βράδυ και να κοιμάται για τουλάχιστον 9 ώρες. Ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοσή του στο σχολείο. Αν κοιμάται λιγότερο από 9 ώρες, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί και στα μέσα της ημέρας θα νιώθει κουρασμένο.

www.bovary.gr


Κατηγορίες Άρθρου
TIPS

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr