background img
banner
banner

Άρης Παναγόπουλος: “Τα ψέματα για το κοινωνικό κράτος…”

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ “ΜΕΡΙΜΝΑ” ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ “ΜέΡΑ 25” ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ

Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο “Μέριμνα”, μεταξύ τους και ο υποψήφιος βουλευτής στο νομό Αχαΐας, Αριστοτέλης Παναγόπουλος.
Εκεί τους υποδέχθηκε η πρόεδρος του Κέντρου, κ. Γεωργία Κοκκίνου, η οποία τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη “Μέριμνα”.

Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι απασχολούνται καθημερινά 150 παιδιά με νοητική στέρηση, σύνδρομο Down κ.α., 25 παιδιά διαμένουν εκεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και 14 παιδιά θα φιλοξενηθούν μόνιμα με την ολοκλήρωση νέων εγκαταστάσεων.

Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε, το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο που γίνεται σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον αγάπης από τους 60 σκληρά εργαζόμενους και το άμισθο Δ.Σ. . Και όλα αυτά όταν καθυστερεί έως οκτώ μήνες ο ΕΟΠΥΥ την εξόφληση των οφειλόμενων, με μοναδική κρατική χρηματοδότηση περίπου 80.000 ευρώ από την Περιφέρεια, με έκδηλη την αγωνία να τα βγάλουν πέρα όταν μόνο το μισθολογικό κόστος ετήσια είναι 980.000 ευρώ ετησίως.

“Η πολιτική του “αριστερού” ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό κράτος ακολούθησε αυτές των ΝΔ και ΚΙ.ΝΑΛ. Απέφυγε να σπάσει αυγά.”, δήλωσε αμέσως μετά ο υποψήφιος βουλευτής που παραθέτει αναλυτικά στοιχεία της Eurostat για το 2017

Κόστος κοινωνικού κράτους: Μ.Ο. Ε.Ε 19,6% του ΑΕΠ Ελλάδα 20,1% του ΑΕΠ +0,5%
Δαπανούμε περισσότερα από τους Ευρωπαίους, όμως:
Δαπάνες κοινωνικής προστασίας – Οικογένεια: Ε.Ε. 1,58% Ελλάδα 1,3%
Δαπάνες για την στήριξη της οικογένειας: Ε.Ε. 1,7% Ελλάδα 0,7%
Ανεργία στην Ε.Ε. 8,2% , στην Ελλάδα 23,3%
Δαπάνες για την Ανεργία Ε.Ε. 1,5% Ελλάδα 0,7%
Πληθυσμός σε ακραία φτώχεια: Ελλάδα 36% Πρώτη θέση στην Ε.Ε.

Και συνεχίζει ο Άρης Παναγόπουλος: “Τα χειρότερα βέβαια έπονται αφού σύμφωνα με την μνημονιακή δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ που θα σεβαστεί φυσικά η Ν.Δ. το 2060 οι δαπάνες αυτές πρέπει να μειωθούν κατά 36% απο αυτές του 2018 !Πάρα την ανθρωπιστική κρίση και την υπογεννητικότητα!
Ας δούμε όμως και τις δαπάνες για την υγεία και παιδεία !
Υγεία – Παιδεία – Πολιτισμός: Ε.Ε. 7,2%. Ελλάδα 4,7%
Πως δαπανάμε περισσότερα από την Ε.Ε. αλλά σε όλες τις κατηγορίες Υγεία – Παιδεία – Πολιτισμός – Πρόνοια – Ανεργία υστερούμε σε σχέση με την Ε.Ε. . Που πηγαίνουν στα αλήθεια τα χρήματά μας;
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να διανείμει σωστά τα χρήματα του βαριά φορολογούμενου έλληνα ενώ η ΝΔ μαζί με την μείωση φόρων θα επιχειρήσει την μείωση της δαπάνης του κοινωνικού κράτους , της στήριξης της Ελληνικής οικογένειας και την πρόνοια για τον ανήμπορο. Η δική μας φωνή, η φωνή του ΜέΡΑ25 πρέπει να είναι στην Βουλή για την αύξηση των δαπανών του κοινωνικού κράτους αλλά και την πραγματική απόδοσή τους στην κοινωνία και όχι στις τσέπες ημέτερων.
Κανένα συγχωροχάρτι στους πολιτικούς και στα κόμματα , που μας έφεραν εδώ , δεν μας έσωσαν και δεν πρόκειται να μας σώσουν ! Αυτή η νύχτα κράτησε πολύ…”


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr