background img
banner
banner

“Η καταστροφή του περιβάλλοντος απειλεί τη ζωή μας” | ΦΩΤΟ

ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ MELLIFERA ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΩΝ

Ένα περίπτερο και ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης που θα πρέπει να επισκεφτούμε όλοι μας αυτό το καλοκαίρι, έχουν στηθεί από την Παρασκευή 21 Ιουνίου στην παραλία Διγελιωτίκων.

Αποτελούν μέρος από μια σειρά δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο τεράστιο πρόβλημα με τη σταδιακή καταστροφή του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή και την υγεία μας.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί τους πάντες, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Το φαινόμενο αυτό έχει προκαλέσει μια εντεινόμενη, παγκόσμια κρίση υγείας, η οποία ήδη ευθύνεται για περίπου επτά εκατομμύρια θανάτους ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Δωρεάν χάρτινα τασάκια

Η συγκεκριμένη δράση είναι μια πρωτοβουλία από τη περιβαλλοντική οργάνωση mellifera και γίνεται σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Διγελιωτίκων.  “Ενημερώνουμε τον κόσμο κυρίως για την αξία της ανακύκλωσης, ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο για τη περιοχή με το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό με τα σκουπίδια και γενικά με την καταστροφή που συντελείται στο περιβάλλον” μας λέει ο Νίκος Αγκορτσάς (φωτό), πρόεδρος και οργανωτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης και προσθέτει:

Επιπλέον, μοιράζονται δωρεάν χάρτινα τασάκια για να περιορίσουμε όσο μπορούμε το φαινόμενο με τα αποτσίγαρα που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι τις παραλίες μας. Κάθε χρόνο “φυτεύονται” 3.500 τόνοι αποτσίγαρων προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή και απειλώντας τη δημόσια υγεία. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος απειλεί τη ζωή και την υγεία μας”.

Τα τασάκια είναι σχεδιασμένα από την οργάνωση ferra – nova και αποτελούν δωρεά του Πανεπιστημίου Πατρών και της life ammos, γίνεται δε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος life της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το περίπτερο θα παραμείνει καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στη – βραβευμένη με γαλάζια σημαία – παραλία Διγελιωτίκων και σταδιακά στόχος είναι να στηθούν σε όλες τις παραλίες της Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr