background img
banner
banner

Στις κάλπες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Αρχαιρεσίες αλλά και άλλες δραστηριότητες θα περιλαμβάνει η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στις 8.30 το πρωί, στο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Αναλυτικότερα, εκτός από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εκτελεστικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την 88η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. και φέτος θα πραγματοποιηθεί Αιμοδοσία. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση των μελών του Συλλόγου από δικηγόρο για τα αναδρομικά και συγκέντρωση πλαστικών πωμάτων.

Όπως τονίζεται από πλευράς διοίκησης του Συλλόγου, ΄΄σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ.2 του καταστατικού του Συλλόγου μας, καλούμε όλα τα μέλη μας σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 6/6/2019,ημέρα Πέμπτη και ώρα 08.30 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Θεωρούμε αυτονόητη την έγκαιρη προσέλευση και συνεχή παρουσία όλων μας στη συνέλευση από το πρωί, αφού για τη συγκεκριμένη μέρα έχει χορηγηθεί συνδικαλιστική άδεια από τον κο Διευθυντή Π.Ε. Ν. Αχαΐας΄΄.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι: Εκλογή Προεδρείου, Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, Επικύρωση πρακτικών προηγούμενων γενικών συνελεύσεων, Τροποποίηση καταστατικού, Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής, Απολογισμός Αιρετών Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας, Συζήτηση θεμάτων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, Παρουσίαση υποψηφίων.

12.00- 2.00μ.μ. οι εκλογές και με σειρά

Η εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου-Ελεγκτικής Επιτροπής-Αντιπροσώπων για τη ΔΟΕ θα γίνει από τις 12:00 ως τις 2:30 το μεσημέρι. ΄΄Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 12.00 και όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί απόκομμα με αριθμό προτεραιότητας΄΄, αναφέρει ο Σύλλογος. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας θα τηρηθεί η εξής σειρά: Από 12.00-12.45 ψηφίζουν οι αριθμοί 1-100, Από 12.45-1.30 ψηφίζουν οι αριθμοί 101-200, Από 13.30- 14.30 ψηφίζουν οι αριθμοί 201-τέλος.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι μέλη του Συλλόγου καθώς και όσοι δεν προσέλθουν στη συνέλευση, θα εργαστούν την ημέρα αυτή κανονικά. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα προσέλθουν στην ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 10 ευρώ, ως συνδρομή για το Σύλλογο. Μετά την ψηφοφορία οι αναπληρωτές θα παραλάβουν τη βεβαίωση παρουσίας στη Γενική Συνέλευση από το Προεδρείο.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Την ίδια μέρα της Γενικής Συνέλευσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου από ώρα 9:30-13:00. ΄΄Παρακαλούμε τους συναδέλφους μας, καθώς και όποιον συμπολίτη μας επιθυμεί, να στηρίξει την προσπάθεια μας να διατηρήσουμε την Τράπεζα αίματος που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια. Η αιμοδοσία δίνει την ευκαιρία, δίνοντας δέκα λεπτά από το χρόνο μας, σε κάποιον συνάνθρωπό μας να συνεχίσει να ελπίζει και να ζει. Οι ανάγκες της ευρύτερης κοινότητας των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας είναι αυξημένες, γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους που μπορούν να δώσουν αίμα να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Ενημέρωση για τα αναδρομικά από το Δικηγόρο του Συλλόγου Γιώργο Μπέσκο

Όπως τονίζεται από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, ΄΄σύμφωνα με ειδησεογραφικές πληροφορίες η απόφαση του ΣτΕ ήταν αρνητική για τα επιδόματα και τα δώρα. Δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για το σκεπτικό της απόφασης αφού δεν έχει δοθεί σε δημοσιότητα. Η ίδια, η πρόεδρος του ΣτΕ διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με την διαδικασία που αναφέρονταν σε αυτή. Δεν μπορούμε να εξάγουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες ασφαλή συμπεράσματα. Σε περίπτωση που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι αρνητική απόφαση θα αναμένουμε την εξέλιξη στα πολιτικά δικαστήρια σε αντίστοιχες αγωγές που έχουν υποβάλλει υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου μέχρις εκδόσεως απόφασης από τον Άρειο Πάγο. Σε περίπτωση που η απόφαση ολομέλειας Αρείου πάγου είναι αντίθετη από την αναφερόμενη σε δημοσιεύματα απόφαση του ΣΤΕ θα επιληφθεί λόγω αντίθετων αποφάσεων από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας το ΑΕΔ όπου και θα αποφανθεί υπέρ συνταγματικότητας ή κατά. Είμαστε σε αναμονή της απόφασης που θα δημοσιευτεί προκειμένου να μιλήσουμε για τις προοπτικές συγκεκριμένα’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr