background img
banner
banner

«Με βάση την ποιότητα η νέα προκήρυξη πρωταθλημάτων»

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Λίγο πριν την Γενική Συνέλευση της Ένωσης του νομού μας, ο Δημήτρης Σαρρής– Πρόεδρος Επιτροπής πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣ Αχαΐας, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΑ από το 2009, αναφέρεται στο πρωτάθλημα που πέρασε, αλλά και αλλαγές άμεσες ή σταδιακές, οι οποίες αναμένεται να τεθούν επί …τάπητος στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης.
Σημαντικό είναι και το «μέτρο» για τις δηλώσεις συμμετοχής. Θα δοθούν νωρίς οι καταλυτικές ημερομηνίες, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν φαινόμενα όπως το περυσινό του Τριταιϊκού.

Ολοκληρώθηκε ακόμα ένα πρωτάθλημα ΕΠΣΑ. Θα θέλαμε να επικεντρωθείτε σε σημεία και χαρακτηριστικά που το σημάδεψαν επιτυχώς και ανεπιτυχώς.

«Και στις τρεις Κατηγορίες τα πρωταθλήματα ήταν ανταγωνιστικά και παρουσίασαν ενδιαφέρον. Ωστόσο, στην Α’ Κατηγορία διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν κάποια κενά στο σύστημα διεξαγωγής των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, τα οποία θέλουμε να διορθώσουμε. Στόχος μας είναι να υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο σε όλα τα ματς και να μην υπάρχουν βαθμολογικά αδιάφορα παιχνίδια. Στην Β’ Κατηγορία τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ έδωσαν ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και έδωσαν κίνητρο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Εξίσου ανταγωνιστική ήταν και η Γ’ Κατηγορία, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν μπαράζ. Μας στενοχώρησε, ωστόσο, το γεγονός ότι υποβιβάστηκαν δύο ομάδες της Ένωσής μας από την Γ’ Εθνική»

Ποιες είναι σκέψεις για τις τροποποιήσεις που χρειάζονται στο νέο πρωτάθλημα

«Θεωρώ ότι μια απαραίτητη τροποποίηση είναι η μη μεταφορά των αποτελεσμάτων από την α’ φάση στην β’ φάση των αγώνων πλέι-οφ και πλέι-άουτ στην Α’ Κατηγορία. Σκέψη μας είναι να υπάρχουν βαθμοί μπόνους ανάλογα με την τελική κατάταξη των ομάδων, ώστε να υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο για όλους. Αυτή η βαθμολογία θα μεταφέρεται στην β’ φάση και όχι τα μεταξύ τους ματς στην α’ φάση. Εξετάζεται ακόμα η μείωση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία, η οποία θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Αφουγκραζόμαστε πάντα και τις απόψεις των σωματείων. Το εγχείρημα των δύο Ομίλων στην Α’ Κατηγορία, που δοκιμάσαμε την περσινή περίοδο είχε και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Κι άλλες μεγάλες Ενώσεις διεξάγουν πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας με δύο Ομίλους».

Υπάρχουν προτάσεις σωματείων και αντιπολίτευσης που δεν σας βρίσκουν σύμφωνους;

«Και στις καλύτερες οικογένειες υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Ακόμα και μεταξύ μας, ως διοίκηση, οι απόψεις δεν ταυτίζονται κάποιες φορές. Αυτό είναι υγεία. Πρόσφατα η αντιπολίτευση μάς έστειλε πρόταση για έναν Όμιλο στην Α’ Κατηγορία από την μεθεπόμενη περίοδο. Απόλυτα σεβαστή, όμως πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβιβάσουμε 11 με 13 ομάδες. Καταλαβαίνεται, ότι αυτό θα είναι δύσκολο. Για αυτό τον λόγο, όπως προανέφερα, εξετάζουμε την σταδιακή μείωση».

Πιστεύετε ότι η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που ακολουθεί, μπορεί να επηρεάσει και να διαφοροποιήσει κάποιες αποφάσεις σας;

«Η φιλοσοφία μας παραμένει η ίδια. Έχουμε αποδείξει ότι δεν διστάζουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας με αποφάσεις τις ΕΠΟ που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Η Ένωσή μας θα πάει με προτάσεις στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, ιδιαίτερα όσον αφορά την δημιουργία περιφερειακού πρωταθλήματος στην θέση της Γ’ Εθνικής. Πάνω απ’ όλα βάζουμε το συμφέρον των δικών μας σωματείων. Φυσικά, θα ακούσουμε τις προτάσεις και τις θέσεις των παραγόντων των σωματείων της Αχαΐας στην δική μας Γενική Συνέλευση που θα προηγηθεί».

Πως κρίνετε το μέτρο διπλωματούχου προπονητή στη Β΄ κατηγορία; Τι προτείνετε στα σωματεία που μάλλον δικαιολογημένα αντιδρούν έντονα;

«Είναι ένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν και στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, όπου θα τοποθετηθεί και ο πρόεδρός μας κ. Δανιήλ. Θα σεβαστούμε τον ΚΑΠ και τον Κανονισμό των προπονητών, οι οποίοι θα ψηφιστούν από την Ε.Ε. της ΕΠΟ. Κατανοούμε την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζουν αρκετά σωματεία, ιδιαίτερα από τις άγονες περιοχές, και θα πράξουμε ανάλογα με τις προβλεπόμενες διατάξεις».

Πόσο αισιόδοξα μπορεί να είναι τα πράγματα με τα γήπεδα για το 2019 -20; Επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα των αγώνων;

«Και βέβαια το πρόγραμμα και ο ορισμός των αγώνων έχουν άμεση συνάρτηση με την διαθεσιμότητα αγωνιστικών χώρων. Ευελπιστούμε ότι από την νέα περίοδο θα έχουμε στην διάθεσή μας αρκετά νέα γήπεδα (Κάνιστρας, Προσφυγικά, Πλαστήρα, Νιφορεϊκα) τα οποία θα δώσουν πολλές λύσεις. Το έργο της Επιτροπής πρωταθλήματος θα γίνει πιο εύκολο όσον αφορά τον ορισμό των αγώνων και θα υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στις ομάδες που έχουν κοινές έδρες. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τους Δήμους».

Καλύπτει η διαιτησία σε ποιότητα και αριθμό τα παιχνίδια; Έχει μέλλον στο νομό μας;

«Η Αχαϊκή διαιτησία βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και φυσικά έχει μέλλον. Πάντα ήταν σε υψηλό επίπεδο, όμως θεωρώ ότι στο παρελθόν δεν παίρναμε αυτό που αξίζαμε στις αξιολογήσεις. Τα δυνατά τοπικά πρωταθλήματα βγάζουν και καλούς διαιτητές. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και παράπονα πάντα θα υπάρχουν, όμως σε γενικές γραμμές το διαθέσιμο υλικό είναι αξιόλογο. Είμαι βέβαιος ότι στα επόμενα χρόνια θα έχουμε διαιτητή στην Σούπερ Λίγκα».

Πως ‘’ακούγονται’’ τα πρώτα μηνύματα σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής;

«Είναι πολύ πιθανό να δούμε αρκετές νέες ομάδες στον ποδοσφαιρικό χάρτη του Νομού μας. Έχουν δείξει ενδιαφέρον για επαναδραστηριοποίηση κάποια σωματεία, ενώ αναμένεται να δούμε και νεοσύστατα σωματεία. Έτσι, θα δυναμώσει η Γ’ Κατηγορία, η οποία είναι πολύ πιθανό να απαρτίζεται από δύο Ομίλους των 14-15 ομάδων. Συνεπώς, η συνολική δύναμη της ΕΠΣΑ θα αυξηθεί στις περίπου 85 ομάδες. Σκέψη μας είναι να ορίσουμε ως καταλυτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής από 11 έως 13 Αυγούστου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr