background img
banner
banner

“Ο εργασιακός Μεσαίωνας δεν πρέπει να περάσει”

-Του ΚΩΣΤΑ ΣΠΑΡΤΙΝΟΥ, Υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Αχαΐα, πρ. βουλευτής-

«Ακούραστη» πραγματικά η φάμπρικα παραγωγής «μαύρων» ειδήσεων για τον κόσμο της εργασίας από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν περνάει ούτε μία ημέρα χωρίς υπενθύμιση σχετικά με το ζοφερό μέλλον που προοιωνίζεται για κάθε εργαζόμενο. Μιλάμε πραγματικά για την «ισοπέδωση» που αναμένεται άμα τη εμφανίσει του κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού!

«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα», σχολίασε απαντώντας σε επιχειρηματία που ζήτησε 7ήμερο εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Να σημειωθεί εδώ πως ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του ίσως σκέφτεται και άλλους, εναλλακτικούς τρόπους στη θέση της απροκάλυπτης θεσμοθέτησης της 7ήμερης εργασίας. Για παράδειγμα, να υπονομευθούν οι έλεγχοι και να μπει ένα «φρένο» στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (το οποίο ανασυγκροτήθηκε τα τελευταία χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ). Από εκεί και πέρα η 7ήμερη εργασία μπορεί να εισαχθεί στην αγορά εργασίας defacto.

Ανακεφαλαιώνοντας και τις προηγούμενες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ., έχουμε και λέμε (μέχρι τώρα):

«Το κλασικό δυτικό ωράριο 9 με 5 είναι πλέον ξεπερασμένο», «Στον νέο κόσμο που έρχεται, οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο… που μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή εργασία 8 ώρες/5 ημέρες την εβδομάδα», «Όταν μια επιχείρηση συμφωνεί (sic) με τους εργαζομένους να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο (σ.σ.: με τη σύμφωνη, πάντα, «γνώμη» των εργαζομένων) πρέπει εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

Σχολιάζοντας το κλίμα των ημερών, καλός φίλος μου είπε: «Φοβάμαι το κρυφό πρόγραμμα της Ν.Δ». Πολλοί δεν γνωρίζουν (ή ίσως δεν θέλουν να φανταστούν) τί θα μπορούσε αυτό να περιλαμβάνει, αλλά είναι αλήθεια πως το «φανερό» πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι από μόνο του αρκετό για να τρομοκρατήσει τον κόσμο της εργασίας. Είναι ίσως η πρώτη φορά που αυτός ο κόσμος εύχεται να ΜΗΝ εφαρμόσει τελικά αυτά που υπόσχεται ένα κόμμα, αν αναλάβει την εξουσία.

Αλλά βέβαια είναι στο χέρι του να το σταματήσει.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr