background img
banner
banner

Εντυπωσίασε η τελετή λήξης του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου | ΦΩΤΟ

ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ

Μια όμορφη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και λαϊκά ακούσματα πρόσφερε ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου την Παρασκευή 31 Μαΐου στο υπαίθριο θέατρο ‘’Γεώργιος Παππάς’’ του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου. Σημαίνοντας την λήξη του χορευτικού έτους 2018-2019, τα τμήματα μικρών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους σε μία εντυπωσιακή παράσταση.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου, Χρήστος Κιλιάς, ευχαριστώντας το κοινό για την παρουσία του. Ακόμα, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις προσεχείς δράσεις του Ομίλου που περιλαμβάνουν την παρουσίαση Κρητικών χορών από οκτώ χορευτές που παίρνουν μέρος στην θεατρική παράσταση η ‘’Νεράιδα και το Παλικάρι’’ στις 18 Ιουνίου στο Αρχαίο Θέατρο Πατρών και στις 21 Ιουνίου στο Αίγιο και την συμμετοχή στο δρώμενο που ετοιμάζει η ΔΗΚΕΠΑ στις 28 Ιουλίου στα Υψηλά Αλώνια.

Στην μεγάλη παράσταση πήραν μέρος 300 περίπου χορευτές χωρισμένοι σε 10 ομάδες. Παρουσιάστηκαν μικρά αφιερώματα από την γενοκτονία των Ποντίων, των Θρακιωτών και των Μικρασιατών και χοροί από την Κίμωλο, την Θεσσαλία, την Πάρο, την Κέρκυρα, την Κρήτη, την Άσσυρο και την Χίο, τους οποίους επιμελήθηκαν οι γυμναστές Χρύσα Βαγενά, Αθηνά Κωνσταντινίδου και Γιώργος Κατσίβελος.

Διαδίδοντας την παραδοσιακή κουλτούρα από το 1978

Εκτός από την τελετή λήξης της φετινής χρονιάς, ο Χορευτικός Όμιλος είχε ένα παραπάνω λόγο να γιορτάζει, καθώς έκλεισε 41 χρόνιας δημιουργικής και δραστήριας πορείας τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1978 και έχει καταφέρει να υλοποιήσει τον κύριο στόχο του που δεν είναι άλλος από την διδασκαλία, την διάδοση και την διάσωση των παραδοσιακών χωρών. Ήδη έχει μεταβεί στο 42ο χρόνο λειτουργίας του και αποτελεί από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά σωματεία της Ελλάδας και ένας αληθινός πρεσβευτής της ελληνικής κουλτούρας στο εξωτερικό.

Έχει δώσει εκατοντάδες παραστάσεις σε όλη την Αιγιάλεια και σε περιοχές της Ελλάδας. Από το χορευτικό έχουν περάσει περίπου 5.500 άτομα όλων των ηλικιών, από παιδιά δημοτικού μέχρι ηλικιωμένους 60 χρονών. Μάλιστα, φέτος παρά την οικονομική κρίση, είναι εγγεγραμμένα 418 μέλη. Στο εξωτερικό, έχει δείξει ισχυρή παρουσία σε 17 χώρες με συνολικά 176 παραστάσεις. Για την ακρίβεια, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου στo “protionline.gr”, Χρήστος Κιλιάς, κάθε μήνα πραγματοποιούνται δύο παραστάσεις και περίπου 24 τον χρόνο.
Διαρκής παρουσία σε εγχώρια και ξένα φεστιβάλ

Οι κυριότερες παραστάσεις στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί σε πόλεις και νησιά, όπως η Αθήνα, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, η Κόρινθος, το Άργος, το Ξυλόκαστρο, τα Καλάβρυτα, το Μεσολόγγι, οι Σπέτσες, το Αγρίνιο, η Βέροια, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Χίος, η Σκόπελος, η Σαντορίνη, η Αλεξάνδρεια, κ.α Η διάνοιξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου στο εξωτερικό ξεκίνησε το 1982 με το διεθνές φεστιβάλ ‘’Festival Mondiale del Folklore di Gorizia’’ στην Ιταλία, στο οποίο έλαβε το 3ο βραβείο.

Από τότε μέχρι σήμερα, η επιτυχημένη του πορεία έχει επισφραγιστεί με την παρουσία του σε άλλα ευρωπαϊκά και παγκόσμια δρώμενα. Συγκεκριμένα, έχει παραβρεθεί στο 33ο ‘’Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ‘’ στο Βέλγιο το 1991, στο ‘’10ο Φεστιβάλ Αρκτικού Κύκλου’’ στην Φιλανδία και την Λαπωνία το 1997, στην ‘’42η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων’’ στην Γερμανία το 1998, σε εκδηλώσεις για την Κατεχόμενη Κύπρο το 2001, στο ‘’6ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Τυρρηνικού Πελάγους’’ το 2003, όπου κατέκτησε την 1η θέση, στο ‘’ Wandering Country Festival’’ στην Ουγγαρία το 2009, στο ‘’Festival Volubilis’’ στο Μαρόκο το 2010, σε αντίστοιχα φεστιβάλ σε πόλεις της Η.Π.Α το 2012, στο ‘’Lida di Lesolo’’ στην Βενετία το 2013, κ.α.

Οι επιτυχημένες δραστηριότητες του 2018

Τον προηγούμενο χρόνο, οι δραστηριότητές του στο Αίγιο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, περιλάμβαναν την συμμετοχή του στην Νυχτερινή παρέλαση για την ‘’Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας’’ τον Ιανουάριο, την οργάνωση υπαίθριου αποκριάτικου πάρτι για τους χορευτές του Ομίλου τον Μάρτη, τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας χορού μαζί με το Dancing Club στην πλατεία Μητροπόλεως και τα Ψηλαλώνια τον Απρίλη, την συνδρομή στην λήξη των ‘’Οινοξενίων’’ μαζί με θεατρικές ομάδες, χορωδίες και ορχήστρες του Αιγίου, τον Αύγουστο, την παρουσία του στο φεστιβάλ του Χορευτικού Ομίλου ‘’ΟΛΥΜΠΟΣ’’ στην Κατερίνη τον Νοέμβρη, κτλ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr