background img
banner
banner

Ανανέωση του προγράμματος του Κέντρου Κοινότητας

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Την δυνατότητα να ενισχύσει το σπουδαίο κοινωνικό του έργο έχει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας που όχι μόνο συνεχίζει να προσφέρει στον πολίτη, αλλά από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη πρόκειται να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό, ενώ παράλληλα ανανεώνεται το πρόγραμμα λειτουργίας του για επιπλέον τρία χρόνια!

Ως γνωστόν, οι υπηρεσίες που παρέχει έχουν να κάνουν με την ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών, με την παραπομπή αιτημάτων σε δομές και υπηρεσίες και με την παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζεται η κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Από το φθινόπωρο του 2017 που πρωτολειτούργησε έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους να προσφέρουν τα μέγιστα, κατευθύνοντας τους δημότες σε σημαντικά θέματα τα οποία μπορεί να σχετίζονται με την ανεργία και τα σύγχρονα προβλήματα.

Σημαντική είναι και η παροχή των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η παροχή ψυχολογικής βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη, σε ψυχικά ασθενείς που παραπέμπονται αναλόγως κ.ά.

Από το φθινόπωρο του 2017…

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Αιγιαλείας, χρηματοδοτήθηκε αρχικά με 220.000 ευρώ. Εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων του δήμου, με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή πρόσβασή τους σε πληροφορίες αναφορικά με υπηρεσίες και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα. Πρόκειται για δομή που λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστά την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, αντιθέτως διευρύνει το φάσμα των παρεχομένων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες-ωφελούμενους.
Ήδη, τα αιτήματα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 4.724 όπως και οι επισκέψεις πολιτών.

Προσφάτως, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας έκανε αποδοχή της απόφασης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για τροποποίηση της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας» με κωδικό ΟΠΣ5002003 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και τροποποίηση της έγκρισης υλοποίησης με ίδια μέσα της υπ’ αριθ. 530/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr