background img
banner
banner

Βάσεις για την μελλοντική βιώσιμη λειτουργία του κολυμβητηρίου

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΟΜΙΛΟΥΣ – ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζεται φέτος για το Δημοτικό Ανοικτό Κολυμβητήριο Αιγίου που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις 20 Ιουνίου. Ο μεγάλος αριθμός εγγραφών καθιστά βιώσιμη τη λειτουργία του ενώ το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη καλύτερο, δεδομένου ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του, που μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος.

Όπως έγινε γνωστό στo “protionline.gr” από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, ΄΄για την ώρα το ΝΠΔΔ λειτουργεί μόνο με ενήλικες με ικανοποιητική συμμετοχή, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση γυμναστή ούτως ώστε να λειτουργήσει και παιδικά τμήματα. Επιπλέον, το κολυμβητήριο χρησιμοποιείται από δύο συλλόγους του Αιγίου, τον Κολυμβητικό Όμιλο Αιγίου και την Φιλαθλητική Λέσχη με παιδικά τμήματα καθώς και από τρεις συλλόγους από την Πάτρα επίσης με παιδιά κι αυτό γιατί το κολυμβητήριο Πατρών παραμένει κλειστό για συντήρηση΄΄.

΄΄Από εκεί και πέρα, οι εγγραφές συνεχίζονται και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στο κολυμβητήριο από 9:00 έως 13:00 και από 17:00 έως 21:00΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, κάνοντας γνωστή και την θετική εξέλιξη που υπήρξε σε ό,τι αφορά την ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πρόταση που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και η θετική εξέλιξη έγινε γνωστή στον νέο δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Χριστόπουλο μετέβη την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, ΄΄στο υπουργείο μάς περίμενε αυτή η ευχάριστη είδηση καθώς η ένταξη στην πράξη αναβαθμίζει το κολυμβητήριο και δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την μελλοντική λειτουργία του. Η πράξη αφορά την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας ΑΠΕ στο Κολυμβητήριο΄΄.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν

Σύμφωνα με την απόφαση, στο κολυμβητήριο που περιλαμβάνει χώρο πισίνας εμβαδού 1.050,63 τ.μ και βοηθητικό κτίριο εμβαδού 566,30 τ.μ., οι προτεινόμενες δράσεις περιλαμβάνουν την προμήθεια και εγκατάσταση θερμομονωτικού καλύμματος της δεξαμενής, την ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης κολυμβητικής δεξαμενής, την ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) και την εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών συλλεκτών για παραγωγή ενέργειας ΑΠΕ, με σύνδεση στο δίκτυο με συμψηφισμό της ηλεκτρικής ενέργειας (Net-metering).

Παραδοτέα των υποέργων θα είναι το σύνολο των τεχνικών εργασιών στα συστήματα του κολυμβητηρίου και η εγκατάσταση συστήματος ΑΠΕ, η προμήθεια θερμομονωτικού καλύμματος κολυμβητικής δεξαμενής, η προμήθεια θερμομονωτικού καλύμματος της δεξαμενής και οι απαιτούμενες εργασίες εγκατάστασης και επίδειξης λειτουργίας, η παροχή υπηρεσιών Ενεργειακού Συμβούλου – Ενεργειακού Επιθεωρητή, η υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας και συστημάτων ΑΠΕ και η Ενεργειακή Επιθεώρηση του κτιρίου και έκδοση ΠΕΑ μετά την ολοκλήρωση των υπολοίπων υποέργων.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 30/01/2020 και ως ημερομηνία λήξης της Πράξης η 31/12/2023. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 453.096 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr