background img
banner
banner

Διαπραγματεύσεις για να γίνουν δεκτές οι ποσότητες από τους ΧΥΤΑ Δυτ. Ελλάδας

8.000 ΤΟΝΟΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Σε ό,τι αφορά την μεταφορά 8.000 τόνων απορριμμάτων στους εντεταλμένους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας, η διαδικασία φαίνεται πως προχωράει και ο δήμος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ώστε να γίνουν δεκτές οι προβλεπόμενες ποσότητες. Βέβαια στους 8.000 τόνους προστίθενται και οι 3.500 τόνοι που δεν έχουν γίνει αποδεκτοί και εκκρεμούν από το προηγούμενο ΦΕΚ, καθώς κάποιοι ΧΥΤΑ δεν έχουν δεχθεί καθόλου απορρίμματα ενώ κάποιοι άλλοι όχι τις προβλεπόμενες ποσότητες.

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ, οι 8.000 επιπλέον τόνοι προβλέπεται να κατανεμηθούν στους τέσσερις ΧΥΤΑ σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Πάλερο από 2.000 τόνους. Βεβαίως, στον ΧΥΤΑ Αγρινίου θα πρέπει να καταβληθούν οφειλόμενα ύψους 70.000 ευρώ από εναποθέσεις που έχουν γίνει από το προηγούμενο ΦΕΚ, ούτως ώστε ο εν λόγω ΧΥΤΑ να δεχθεί κι άλλα απορρίμματα. Τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν από το κονδύλι των 566.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου υπάρχει εκκρεμότητα 1.000 τόνων από το προηγούμενο ΦΕΚ.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τη μεταφορά υπάρχει ήδη σύμβαση σε εξέλιξη ύψους 18.000 ευρώ, ποσό που είναι διαθέσιμο. Επίσης, εκτός από την Κοζάνη που ήδη έχει απαντήσει θετικά, το «πράσινο φως» δίδεται και από το εργοστάσιο Ιωαννίνων, εκεί όπου βέβαια εάν προχωρήσει η συνεργασία, θα πρέπει να ακολουθηθεί η «διαδρομή» εγγράφων και αποφάσεων όπως και στην Κοζάνη, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr