background img
banner
banner

Επικράτησε η πρόταση για διοίκηση Πρωτοδικείου

ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ Η ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ

Στην πολυαναμενόμενη Συνέλευση του Παναιγιαλείου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, πάλι στο Εργατικό Κέντρο, μόνο μία πλευρά τελικά κατέθεσε την πρότασή της, ενώ η άλλη απέσυρε το ενδιαφέρον της.
Την Γενική Συνέλευση συντόνισε ο έμπειρος πάνω σε τέτοια θέματα Δημήτρης Οικονομόπουλος, έχοντας στο πλάι του τους Κώστα Τηλιγάδη και Δημήτρη Ντερντέ, οι οποίοι ανήκαν στην εφορευτική επιτροπή. Έτσι ξεκίνησε ένας διάλογος που είχε κατάληξη και τώρα μένει να δούμε πώς θα γίνουν πράξη όσα ακούστηκαν.

Γιώργος Παξιμάδης «Θέλαμε να ενώσουμε κι όχι να διχάσουμε»

Στην αρχή ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της Θύελλας Αιγίου Γιώργο Παξιμάδη, ο οποίος είχε ζητήσει ένα χρονικό περιθώριο για να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση εκ μέρους του σωματείου του. Διαγιγνώσκοντας όμως στην προηγούμενη Συνέλευση, αλλά και στο μεσοδιάστημα μέχρι τη χθεσινή, διχασμό στον φίλαθλο κόσμο και κάποιες άλλες απόψεις, προτίμησε να αποσύρει το ενδιαφέρον του.

Χαρακτηριστικά είπε: «Είχαμε εκθέσει σαν Θύελλα Αιγίου το ενδιαφέρον μας, να βρεθεί κάποιος τρόπος, που θα έλυνε και το πρόβλημα βιωσιμότητας του Παναιγιάλειου. Προτείναμε να παραχωρηθεί το ΑΦΜ μας στον Παναιγιάλειο, με την υποχρέωση να διατηρηθεί το όνομά του ως έχει.
Οι αντιδράσεις που συναντήσαμε άρχισαν να περιορίζουν το ενδιαφέρον μας, αφού με τίποτα δεν θέλαμε να επέλθει διχασμός στον ιστορικό Αιγιώτικο σύλλογο.
Θέλοντας να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε, αποφασίσαμε να αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Παναιγιάλειο, για τον οποίο θα παραμείνουμε δίπλα του ως αρωγοί στα συμφέροντά του και την πρόοδό του.»

Μάριος Βαλαβάνης: «Να ξεφύγουμε από το διοικητικό αδιέξοδο»

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Οικονομόπουλος ρώτησε αν υπάρχει κάποια σκέψη ή τοποθέτηση από την προηγούμενη απερχόμενη διοίκηση, ή κάποια άλλη πρόταση υποψηφιότητας για την παραλαβή της διοικητικής …σκυτάλης. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον Μάριο Βαλαβάνη, να εκφράσει μια διαφορετική πρόταση, που είχε να κάνει με διοίκηση Πρωτοδικείου.

Ο γνωστός και αγαπητός σε όλους Μάριος δήλωσε: «Ακούσαμε την απόφαση της Θύελλας. Δεν έχουμε τίποτα απέναντι στην συμπαθή αυτή Αιγιώτικη ομάδα, αλλά και με καμιά άλλη ομάδα. Προσωπικά διαφωνώ με την πρόταση που κατατέθηκε, θεωρώντας ότι διαμορφώνει το όνομα και την ιστορία του Παναιγιάλειου.»

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα απαραίτητα για να κατατεθεί αίτηση στο Πρωτοδικείο, για τα οποία ο Μάριος Βαλαβάνης έδειξε ενημερωμένος, όπως επίσης είχε έτοιμη και μια 9μελής λίστα για το νέο ΔΣ, ώστε να επιστρέψει ο Αιγιώτικος σύλλογος στην κανονικότητα.

Είπε: «Ανέλαβα μια πρωτοβουλία, προτείνοντας μια λύση, μπροστά σε ένα διοικητικό αδιέξοδο. Γρήγορα βρέθηκαν υποστηρικτές και μαζί αναζητήσαμε τους τρόπους: Πως αυτή θα λειτουργήσει και πως θα ωφελήσει.
Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι λίγοι ήσαν αυτοί που δεν προβληματίστηκαν να καθίσουν στην «ηλεκτρική» καρέκλα του ΔΣ.»

Πλάνο τριών πυλώνων

Στη συνέχεια ο Μάριος Βαλαβάνης επικεντρώθηκε σε τρία σημαντικά σημεία που προέχει να κατευθυνθεί η ομάδα.

  1. Διευθέτηση απαλλαγής χρέους. Θεωρώντας ότι πολλά αρνητικά ξεκινούν από το χρέος του Παναιγιάλειου, ανέλυσε:
    «Ήδη βρισκόμαστε σε μια ευνοϊκή συγκυρία μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Υπάρχουν δικοί μας άνθρωποι από την περιοχή, που αγαπούν, νοιάζονται τον Παναιγιάλειο, πιστεύουμε ότι είναι σε θέση να μας φέρουν σε επαφή με τον υπουργό, να εκθέσουμε το πρόβλημά μας.
    Άλλωστε δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Ναι υπάρχουν κάποια χρέη που διώκουν κάποια φυσικά πρόσωπα. Γιατί και την ομάδα, τον Παναιγιάλειο;
  2. Άμεση επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες. Εδώ ο Βαλαβάνης τόνισε ότι η μεγάλη ιστορία που …κουβαλάει ο Παναιγιάλειος, τον …χρεώνει να αγωνίζεται στις Εθνικές κατηγορίες. Προέχει λοιπόν μια γρήγορη επιστροφή στην Γ΄ Εθνική κι εκεί θα επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι.
  3. Ανάκτηση ενδιαφέροντος στους φιλάθλους. «Ίσως ανεβήκαμε πολύ ψηλά, για να βρεθούμε εδώ». Είπε ο Μάριος Βαλαβάνης, φέρνοντας στη μνήμη των παρευρισκόμενων παλαιότερες στιγμές με εκδηλώσεις, με δράσεις, μέχρι που ένα ζωντανό κύτταρο ατόνησε και έπεσε σε …λήθαργο. Κάποτε υπήρχε παλμός, ζωή. Πρόσφατα επισκέφθηκαν το Αίγιο Ολυμπιακός και ΑΕΚ, το λεωφορείο του Παναιγιάλειο έτυχε συγκινητικής υποδοχής. «Πρέπει να πάμε κόντρα σ’ αυτή την απαξίωση»

«Δεν μπορώ μόνος μου να σηκώσω το βάρος»

Την απαραίτητη συμπαράσταση του κόσμου στα προβλήματα του Παναιγιάλειου υπογράμμισε ο Βαλαβάνης: «Με τιμά ιδιαίτερα τα αισθήματα συμπάθειας που τρέφετε προς το άτομό μου. Όπως βλέπετε λειτουργώ με ανθρώπους δίπλα μου, μόνος μου δεν μπορώ. Η λύση του Πρωτοδικείου είναι ορισμένου χρόνου και σκοπού, με το πλεονέκτημα ότι δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τα παλαιότερα χρέη. Αυτό προτείνουμε και σαν επόμενο βήμα, αναζητώντας στην πορεία και το συντομότερο κάποια λύση».

Στην παρέμβαση του Δημήτρη Μπαλαφούτη ότι η αίτηση αδυναμίας της προηγούμενης διοίκησης στο Πρωτοδικείου, θα πρέπει να συνοδεύεται με 9 ονόματα που θα αναρτηθούν και θα σχηματίσουν το επόμενο ΔΣ, ο Μάριος απάντησε: «Έχουμε αυτά τα ονόματα, καθώς επίσης δυο δυνατούς χορηγούς που προτιμώ προς στιγμή να μην αναφέρω. Παράλληλα υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας, που θέλουν να παραμείνουν αρωγοί, αλλά αρνητικοί για οποιαδήποτε θέση στο ΔΣ.
Είμαστε ενημερωμένοι για το τι θα χρειαστεί για το Πρωτοδικείο, το οποίο και θα μας ορίσει το διάστημα μιας νόμιμης διοίκησης, αλλά και τις παρατάσεις που θα έχει δικαίωμα να πάρει. Φυσικά δεν είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε τους χρόνους, αλλά να κινηθούμε το συντομότερο για να βρεθούν οι λύσεις που προαναφέρθηκαν.»

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν στον ερασιτέχνη από το 2008-2011, αλλά και σε κάποια δευτερεύουσα λύση που δεν είναι απαραίτητη προς στιγμή.

«Δεν ήρθα σαν σωτήρας»

Στην ερώτηση του Κώστα Τηλιγάδη, για το ποιοι είναι οι άνθρωποι του ΔΣ, αλλά και τι θα γίνει μετά αν δεν υπάρχει χρήμα, ο Βαλαβάνης τόνισε ότι η πρόταση κατατέθηκε κατόπιν πολλών επαφών που έβγαλαν ενδιαφέρον, καθώς και δυο χορηγούς που θα αναφερθούν εφ’ όσον προχωρήσει η πρόταση. Μια κίνηση που έγινε λόγω αδιεξόδου, αλλά μπορεί από μια άλλη πλευρά, να προταθεί από το ακρωατήριο και οποιαδήποτε διαφορετική λύση.

Τα ονόματα για το νέο ΔΣ

Ο συντονιστής και πρόεδρος της Συνέλευσης Δημήτρης Οικονομόπουλος ζήτησε τα ονόματα που θα προταθούν στο νέο ΔΣ, αφού έτσι ο φίλαθλος κόσμος θα έχει ολοκληρωμένη άποψη.
Το 9μελές νέο ΔΣ, αλφαβητικά θα απαρτίζεται από τους: Βαλαβάνη Μάριο, Βασιλείου Αναστάσιο, Γεωργόπουλο Χαράλαμπο, Δημητρίου Γεώργιο, Μπαλτιμά Ιωάννη, Σιαφλά Παναγιώτη, Σκαρτσίλα Λεωνίδα, Σωτηρόπουλο Χρήστο και Τασσόπουλο (Πρασά) Παναγιώτη.

Αντώνης Ρέλλας: «Έκλεισε οριστικά ο κύκλος μου στη διοίκηση»

Ο Αντώνης Ρέλλας ζητώντας να κάνει δημόσια κάποια διευκρίνιση, ανέβηκε στο βήμα τονίζοντας: «Σε όλο αυτό το διάστημα από την προηγούμενη Συνέλευση, ακούστηκε έντονα σε …πηγαδάκια, πώς πίσω από αυτή την πρόταση διοίκησης Πρωτοδικείου, …κρύβεται ο Ρέλλας.
Σας μιλώ ειλικρινά και τίμια. Για μένα ο κύκλος μου στο ΔΣ του Παναιγιάλειου έχει κλείσει. Θα είμαι παρών και δίπλα σε κάθε διοίκηση και κάθε προσπάθεια σαν αρωγός. Αν ήθελα να ήμουν επικεφαλής, θα το έκανα και θα το έλεγα. Προσωπικά «καθάρισα» παλιά χρέη που ήσαν 158.000 σε προσφυγές και άλλα 100.000 ευρώ χρεωμένα από την ΕΠΟ στο δικό μου λογαριασμό.

Γιώργος Δαλιάνης: «Να συγκεντρωθούν οι …πέντε»

Αφού διευθετήθηκε κάποια παρεξήγηση ανάμεσα στον Ρέλλα και τον Δαλιάνη, ο τελευταίος υπογράμμισε την προσωπική του παρέμβαση και την εύρεση του τρόπου να απαλλάξει τον Παναιγιάλειο από το μεγάλο χρέος στο ΙΚΑ, με το ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως.
Στη συνέχεια είπε: «Όσο ήμουν στην ομάδα, βοηθούσα ταπεινά. Έχω έρθει σε επαφή με τα φυσικά πρόσωπα που επιφορτίζονται το σύνολο των 480000 ευρώ. Αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον οι τρεις απ’ αυτούς είναι διατεθειμένοι να ξοφλήσουν το χρέος τους. Όχι μόνο για μην διώκονται νομικά, αλλά και για να πραγματοποιούν κάποιες ανάγκες τους (αγορές, πωλήσεις και τα τοιαύτα). Πρέπει να έρθουν όλοι και να ρυθμιστεί επί τέλους αυτό το χρέος.»

Για την λύση του Πρωτοδικείου ο Γιώργος Δαλιάνης πήρε την εξής θέση: «Ακούγεται σαν καλύτερη λύση. Όμως λεφτά υπάρχουν; Άκουσα και για κάποιες εταιρείες. Ποιες είναι αυτές; Για να έχει η ομάδα διάρκεια χρειάζεται χρήμα. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Να μαζευτούμε σε ένα τραπέζι, να κοιταχτούμε στα μάτια, αφήνοντας πίσω μας το παρελθόν και τις έριδες.
Στην Α΄ κατηγορία είμαστε. Όλοι μαζί για να υπάρχει ο Παναιγιάλειος, να μην επιστρέψουμε πάλι στον ίδιο παρανομαστή.»

Πέτρος Δαδιώτης: «Ο ΠΓΣ χρειάζεται …πλάτη κι όχι μόνο κριτική»

Ο Πέτρος Δαδιώτης είδε με σοβαρότητα την πρόταση του Μάριου Βαλαβάνη. Ζήτησε λοιπόν δέσμευση απ’ όλους. Σε μια ομάδα που όλοι έχουν πληρώσει και κανείς δεν έβγαλε λεφτά, αυτή την ώρα χρειάζεται …πλάτες και όχι μόνο κριτική. «Να δεσμευτεί ο καθένας μας και πρώτος εγώ, για ένα ποσόν που θα έχει την δυνατότητα να καταθέτει μηνιαίως, αλλά να το καταθέτει.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr