background img
banner
banner

Επιστολή «φωτιά» Εμπορικού Συλλόγου προς δήμαρχο Αιγιαλείας | ΦΩΤΟ

ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ… ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Μαίρη Χρονοπούλου

Το πλήγμα που επιφέρουν στην τοπική οικονομία τα αμάζευτα σκουπίδια είναι τεράστιο και δυσβάσταχτο, όπως διαπιστώνεται και από τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας. Όπως φαίνεται όμως, δεν είναι μόνο η ύπαρξη των απορριμμάτων στους δρόμους αυτή που εμποδίζει την… κανονικότητα της πόλης και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επισκεψιμότητα. Με έγγραφό της προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαίρη Χρονοπούλου, παρουσιάζει τις «αδυναμίες» εκείνες που καταστούν το Αίγιο λιγότερο ελκυστικό για τους επισκέπτες και υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.

Η κ. Χρονοπούλου, στην επιστολή της προς τον δήμαρχο επισημαίνει πως το καλοκαίρι… χάνεται και τον καλεί να… βγει στην αγορά, να περπατήσει, να διαπιστώσει από μόνος του όλα τα κακώς κείμενα μήπως και επιλύσει κάποια από αυτά έστω και την ύστατη στιγμή.

Τα απορρίμματα και η πανάκριβη –προσωρινή- λύση

΄΄Άλλο ένα καλοκαίρι, το οποίο αποτελεί την ανάσα των Εμπόρων και Επιχειρηματιών του Δήμου μας χάνεται. Η ανεξέλεγκτη κατάσταση με την ελλιπή διαχείριση απορριμμάτων, έφτασε στην προσωρινή λύση για να μην πεθάνουμε όλοι από την χολέρα… Μία πανάκριβη προσωρινή λύση μεταφοράς και εναπόθεσης απορριμμάτων εκτός Δυτικής Ελλάδος, με ότι αυτό συνεπάγεται στην αύξηση των Δημοτικών Τελών΄΄, αναφέρει για το θέμα των σκουπιδιών, συνεχίζοντας ως εξής: ΄΄Οι συνάδελφοι Έμποροι αιμορραγούν οικονομικά με τα αναμενόμενα υπερφορτωμένα Δημοτικά Τέλη, με ασφαλιστικές εισφορές, με φόρους, με δάνεια και με όλα τα καθημερινά πάγια έξοδα. Σε αυτά τα έξοδα προστίθεται η υποβάθμιση επισκεψιμότητας της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας, αφού ποιος είναι αυτός που θα πάρει την οικογένειά του για να έρθει διακοπές στην περιοχή μας, ποιος θα έρθει σαν επισκέπτης στην πόλη μας έστω και για λίγες ώρες, μη αντέχοντας την μυρωδιά από τα ζουμιά των σκουπιδιών. Δώσατε προσωρινή λύση, όχι όμως μόνιμη, την δώσατε αργά καταστρέφοντας την εμπορική και τουριστική δραστηριότητα της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλείας΄΄.

 

Απροσπέλαστα πεζοδρόμια, κλαδιά και χόρτα

Αναφορά κάνει ακόμη στα απροσπέλαστα πεζοδρόμια, τα χόρτα, τα κλαδιά, λέγοντας: ΄΄Επιπλέον κύριε Δήμαρχε, μάλλον δεν κυκλοφορείτε στην πόλη μας, καθώς εκτός από τα βουνά σκουπιδιών έχουμε και τα απέραντα βουνά κλαριών. Βγείτε έξω, περπατήστε στην πόλη και δείτε τα απροσπέλαστα πεζοδρόμια, τα ακαθάριστα ρείθρα, τους χορταριασμένους δημοτικούς χώρους. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε την κεντρική οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου όπου τα αγκαθωτά κλαριά από τις νεραντζιές των πεζοδρομίων φτάνουν τα δύο μέτρα με αποτέλεσμα την δυσχέρεια των πεζών αλλά και τα παρτέρια της Κλ. Οικονόμου γεμάτα πυκνά χόρτα. Επίσης η υποβαθμισμένη οδός Παυσανίου με τον άλλοτε παλιό σταθμό ΟΣΕ και τα απέραντα βουνά κλαριών τα οποία φτάνουμε μέχρι το κοντινό ιδιωτικό γήπεδο και με άμεσο κίνδυνο την ανάφλεξη όλης της περιοχής, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών΄΄.

Ζητά συντονισμό όλων των υπηρεσιών

Καταλήγοντας, σημειώνει: ΄΄Κύριε Δήμαρχε, στερείτε την κανονικότητα στην πόλη μας, έστω και τώρα αργά, συντονίστε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου στην εύρυθμη λειτουργία τους και σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και την ΔΗΚΕΠΑ προχωρήστε στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας και την προσέλκυση επισκεπτών και τουρισμού μέσω διαφημίσεων και προβολής της όμορφης και φιλόξενης Αιγιάλειας, να περισώσουμε την τιμή της πόλης μας και να δώσουμε μία πνοή στις εμπορικές, επιχειρηματικές και τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr