background img
banner
banner

«Η Αχαΐα σε πρώτο πλάνο»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας βρέθηκε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας. Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε υπουργεία, προκειμένου να θέσει τα ζητήματα της περιοχής, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη (ΦΩΤΟ) όπου τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας όπως επίσης και της προώθησης του εμπορικού λιμένα της πόλης που είχε φέρει επανειλημμένως στη βουλή ο βουλευτής.

Φωτήλας Ιάσων, Τσιαρας Κώστας

Από την πλευρά του ο κ. Πλακιωτάκης άκουσε την τοποθέτηση του βουλευτή με ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να μελετήσει τα θέματα που του έθεσε συμφωνώντας ότι υπάρχουν πολύπλευρες δυνατότητες ανάπτυξης του λιμανιού. Στη συνέχεια ο κ. Φωτήλας συναντήθηκε και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής των ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για ζητήματα της Αχαΐας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Έθεσε την ανάγκη έναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου για τη δημιουργία ενός νέου δικαστικού μεγάρου στην Πάτρα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του νομικού κόσμου. Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον το ζήτημα και δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε σχετική επαφή με τον βουλευτή.

Σταικουρας Χρηστος, Φωτηλας Ιασων

Στο υπουργείο Οικονομικών

Και με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο Ιάσονας Φωτήλας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για το νέο ελπιδοφόρο οικονομικό πλαίσιο που διαμορφώνεται μετά την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από την νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Ιάσονας Φωτήλας ενημερώθηκε από τον Υπουργό για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που επίκεινται άμεσα από την κυβέρνηση όπως για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την ευνοϊκότερη ρύθμιση των 120 δόσεις που περιμένουν ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες στην Αχαΐα. Ο βουλευτής επισήμανε επίσης την ανάγκη για νομοθετική πρωτοβουλία από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για τον αιγιαλό. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε συνεχή επαφή για όλα τα θέματα της Αχαΐας με τον βουλευτή.

Φωτήλας Ιάσων, Παναγιωτόπουλος Νίκος

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ΕΒΟ

Τέλος, ο Ιάσονας Φωτήλας συναντήθηκε με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο καθώς και με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Στεφανή. Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου και έθεσε στους Υπουργούς το θέμα του μέλλοντος της Εταιρείας του Δημοσίου Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, δεδομένου ότι στην Αιγιάλεια βρίσκεται ένα τμήμα της εταιρείας, η ΕΒΟ. Οι Υπουργοί αναγνώρισαν ότι το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή και δεσμεύτηκαν να το μελετήσουν και να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με το βουλευτή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr