background img
banner
banner

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ: Συνεχίζει τις “ναυμαχίες” ο Ν.Ο. Αιγίου στο ράλλυ Αιγαίου

Μίλι με το μίλι φουντώνει η μάχη στο «56ο Ράλλυ Αιγαίου» με το πλήρωμα του σκάφους του Ν.Ο. Αιγίου (φωτό από τον αγώνα με κυβερνήτη τον Γιώργο Χριστόπουλο) να δίνει τη δική του “μάχη”. Στην Αστυπάλαια οι Αιγιώτες ιστιοπλόοι  έφτασαν μετά απο 26 ώρες που χρειάστηκαν για να ολοκληρώσουν τις δυο πρώτες ιστιοδρομίες και τα 170 ναυτικά μίλια.  Αν και συμμετέχουν μόνο για την (σπουδαία) εμπειρία του μεγάλου διεθνούς αυτού ράλλυ, κατάφεραν να είναι σε καλές θέσεις και στις δύο ιστιοδρομίες (6η και 4η αντίστοιχα και στην 5η θέση της Γενικής κατάταξης).

Στην ιστιοδρομία Φάληρο – Αστυπάλαια ξεχώρισε, στα «καθαρόαιμα» αγωνιστικά, το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, με αποτέλεσμα τα δύο μεγάλα ιστιοφόρα του αγώνα να ενισχύσουν τα πληρώματά τους, ώστε στις επόμενες κούρσες να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο και να διεκδικήσουν την πρωτιά, καθώς ο τίτλος του «νικητή του Αιγαίου» αποτελεί τίτλο αναγνώρισης ιστιοπλοϊκής αξίας και ναυτοσύνης στην ελληνική ανοικτή θάλασσα.

Σε έναν αγώνα όπου στα πληρώματα, εκτός από Ελληνες, μετέχουν ιστιοπλόοι από Ονδούρα, Αυστραλία, Αυστρία, Ιταλία, Αγγλία, Ρουμανία κ.λπ. –λάτρεις των ιστιοπλοϊκών δυσκολιών που προσφέρει το «Ράλλυ»–, αυτή τη χρονιά έχει, μέχρι τώρα, ξεχωρίσει το «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με κυβερνήτες τους Δημήτρη Σουβαλτζή – Θοδωρή Τσουλφά και πλήρωμα πρωταθλητές ιστιοπλόους των Ενόπλων Δυνάμεων, σημαιοφόρους Π.Ν., και τον έμπειρο ιστιοπλόο Δημήτρη Αλεβιζάκη που, ύστερα από 27 χρόνια, τον κάλεσαν πάλι οι «σειρήνες» του Αιγαίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr