background img
banner
banner

Καταγγέλλουν απαξίωση του Φεστιβάλ Ελιάς και Λαδιού και δεν συμμετέχουν

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑ

Την δυσαρέσκειά τους προς τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. εκφράζουν μέσω κοινής ανακοίνωσής τους, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα Βασίλης Τζαβάρας και ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Ναυτικού Ομίλου Ελαιώνα Αντώνης Θεοδωρόπουλος σχετικά με τη Γιορτή Πολιτισμού Ελιάς και Λαδιού, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του θεσμού. Μάλιστα, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην διοργάνωση της εκδήλωσης που προγραμματίζει η Δημοτική Επιχείρηση!

Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής: ΄΄Η Τοπική Κοινότητα και ο Εξωραϊστικός και Ναυτικός Όμιλος Ελαιώνα εκφράζουν την απογοήτευση και την αγανάκτησή τους για την υποβάθμιση της διήμερης Γιορτής Πολιτισμού Ελιάς & Λαδιού που πραγματοποιείται στην Τοπική Κοινότητα για έντεκα συναπτά έτη. Θεατρικά δρώμενα, εργαστήρια μαγειρικής, ομιλίες, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια, παραδοσιακοί χοροί, εκθεσιακά περίπτερα και μουσική βραδιά συνέθεταν τον διήμερο θεσμό.
Οι ενέργειές μας, ως συνεργαζόμενοι τοπικοί φορείς, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνταν. Κατεύθυνση για ένα πλούσιο διήμερο αφιέρωμα στην ελιά και το ελαιόλαδο.
Από την πλευρά της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. δεν υπήρξε ανταπόκριση και στήριξη΄΄.

Και συνεχίζουν: ΄΄Το υπ’ αριθμ. 1267/10-07-2019 έγγραφο της Προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ενημερώνει τον Πρόεδρο της Κοινότητας για την πραγματοποίηση μουσικής βραδιάς στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης στην παραλία του χωριού. Το περιεχόμενο του ενημερωτικού εγγράφου μόνο ως προσπάθεια κατάργησης του θεσμού μπορεί να ερμηνευτεί. Η μουσική εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α δεν έχει καμία σχέση με τον πλούσιο σε δράσεις πολύχρονο θεσμό΄΄.

Και καταλήγουν: ΄΄Η αντιμετώπιση της Προέδρου μαρτυρεί την απαξίωση του θεσμού, ενός θεσμού συνυφασμένου με την πολιτισμική μας παράδοση και σημείο αναφοράς για όλη την Αιγιάλεια. Η Τοπική Κοινότητα και ο Εξωραϊστικός και Ναυτικός Όμιλος Ελαιώνα αποδοκιμάζουν τη στάση αυτή και δεν συμμετέχουμε στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr