background img
banner
banner

«Κομμάτι» από την… πίτα των Παράκτιων Αγώνων να διεκδικήσει και η Αιγιάλεια…

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Ε.Κ. – ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ

Όταν πριν από ένα χρόνο ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε επισκεφθεί το Αίγιο, είχε μιλήσει για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που διοργανώνονται στην Πάτρα, τονίζοντας πως από την διοργάνωση θα μπορούσε να επωφεληθεί στο μέγιστο και η Αιγιάλεια. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, υπολείπεται μόλις ένας μήνας για τη διοργάνωση, ωστόσο στο πρόγραμμα δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για την περιοχή…

Το σκεπτικό του τότε υφυπουργού ήταν ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής για προπονήσεις, ακόμη και για τη διοργάνωση αγώνων στο πλαίσιο των Παράκτιων, φέρνοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην Αιγιάλεια. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του δημοτικού κολυμβητηρίου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.
Σημειώνεται ότι οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες – Πάτρα 2019, θα πραγματοποιηθούν από τις 25 ως τις 31 Αυγούστου και θεωρείται σημαντικό γεγονός για όλο το νομό, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των χωρών της Μεσόγειου, κάτι που διαπιστώθηκε και σε πρόσφατη ημερίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Μάλιστα, και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, Νίκος Παπαδημάτος, μετέφερε το προσωπικό μήνυμα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο οποίο τονίζεται ότι η διοργάνωση αποτελεί στοίχημα για την Κυβέρνηση και αφετηρία ανάπτυξης εμπορικών, αθλητικών, πολιτισμικών και άλλων σχέσεων μεταξύ των 26 χωρών που συμμετέχουν στους Αγώνες.

Απορρέουν σπουδαία αποτελέσματα μέσα από συνεργασίες

Ούτως ή άλλως οι διοργανωτές έχουν διαπιστώσει εν γένει την αναγκαιότητα συνεργασίας των θεσμών, δημιουργία νέων δράσεων και λήψη πρωτοβουλιών στο πλαίσιο αλλά και το περιθώριο των αγώνων. Είναι λυπηρό η Αιγιάλεια να μένει έξω από αυτή τη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στην Πάτρα΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης Αρίστος Τηλιγάδης, ο οποίος έκανε γνωστή την πρόθεσή του να συζητήσει το θέμα με τον δήμαρχο Αιγιαλείας, ζητώντας του ενεργοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση.

΄΄Θα επιδιώξω μία συνάντηση με τον δήμαρχο ούτως ώστε να κάνουμε κάποιες κινήσεις για να λάβει και το Αίγιο το κομμάτι που του αναλογεί στην διοργάνωση σε επίπεδο Αχαΐας. Άλλωστε, διαθέτουμε κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση΄΄, πρόσθεσε ο κ. Τηλιγάδης, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Έχει αποδειχθεί πως μέσα από τις συνεργασίες και οι διοργανώσεις είναι καλύτερες και προκύπτουν πιο σημαντικά αποτελέσματα. Βλέπετε για παράδειγμα το Φόρουμ Αδριατικής και Ιονίων Νήσων, που δημιουργήθηκε προκειμένου να προωθεί και να ενισχύει την στρατηγική για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου ή το Φόρουμ των Εμπορικών Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, που είναι το σώμα το οποίο ασχολείται με την ανάπτυξη, τη διαδικασία διαρκούς ανάπτυξης και τη διάχυση των εμπειριών και των δυνατοτήτων που υπάρχουν στον οικονομικά παραγωγικό ιστό της περιοχής της Ιονικής Αδριατικής’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr