background img
banner
banner

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Νέα παράταση «ανάσα» για τις ορεινές κοινότητες

Παράταση προθεσμίας συλλογής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο, σε περιοχές των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Ηρακλείου, Δράμας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Καστοριάς, Φλώρινας, Σάμου, Ικαρίας, Χίου και Ευβοίας δόθηκε χθες. Ανάμεσα στις περιοχές αυτές και οι ορεινές κοινότητες της Αιγιάλειας, για τις οποίες η προθεσμία εξέπνεε σε λίγες μέρες.

Το γεγονός έδωσε… βαθιά ανάσα στους ιδιοκτήτες καθώς και σε γραφεία μηχανικών κυρίως που… τρέχουν και δεν φτάνουν όσο περνούν οι μέρες, καθώς μεγάλος αριθμός ιδιοκτησιών δεν έχουν δηλωθεί ακόμη. Σύμφωνα με τους μηχανικούς, οι ιδιαιτερότητες των ορεινών κοινοτήτων της Αιγιάλειας απαιτούν επί το πλείστον τοπογραφικά και άλλα έγγραφα, διαδικασίες χρονοβόρες ενώ και ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολος καθώς σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται σε δυσπρόσιτα και μακρινά μέρη.

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου…

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου, έγινε γνωστό ότι παρατείνεται, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Δημαρά, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, σε περιοχές 14 Περιφερειακών Ενοτήτων, όπως αναφέρονται αναλυτικά πιο κάτω.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Στις περιοχές στις οποίες παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας από τον δήμο Αιγιαλείας, είναι οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΙΓΩΝ, ΑΛΣΟΥΣ, ΑΜΠΕΛΟΥ, ΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, ΑΡΡΑΒΩΝΙΤΣΗΣ, ΒΑΛΙΜΗΣ, ΒΕΛΑΣ, ΒΕΡΙΝΟΥ, ΒΟΥΤΣΙΜΟΥ, ΓΚΡΑΙΚΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΔΑΜΑΚΙΝΙΟΥ, ΔΑΦΝΩΝ, ΔΟΥΚΑΝΑΙΙΚΩΝ, ΕΞΟΧΗΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ, ΚΑΛΑΜΙΑΣ, ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ΚΟΥΜΑΡΗ, ΚΟΥΝΙΝΑΣ, ΚΡΗΝΗΣ (ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ), ΛΑΚΚΑΣ, ΜΑΓΕΙΡΑ, ΜΑΜΟΥΣΙΑΣ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΜΥΡΟΒΡΥΣΗΣ, ΝΕΡΑΝΤΖΙΩΝ, ΝΩΝΑΚΡΙΔΟΣ, ΟΑΣΕΩΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ, ΠΤΕΡΗΣ, ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ, ΣΕΛΙΑΝΑΣ, ΣΙΝΕΒΡΟΥ, ΤΟΥΜΠΑΣ, ΧΑΤΖΗ και ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΩΝ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr