background img
banner
banner

ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Δώστε ανταποδοτικά στους εμπόρους για να ανακυκλώσουν»

Την κίνηση του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου να συνεργαστεί με την ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α. προτρέποντας τους εμπόρους να ανακυκλώνουν, σχολιάζει μέσω ανακοίνωσής του το μέλος του Δ.Σ. και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος. Αφενός τοποθετείται υπέρ της πρωτοβουλίας τονίζοντας ότι έπιασαν… τόπο οι παραινέσεις του, αφετέρου σημειώνει πως πρέπει να δοθεί κίνητρο στους εμπόρους ώστε να αλλάξουν συνήθειες και νοοτροπία και να ασχοληθούν σοβαρά με την ανακύκλωση… ΄΄Χαίρομαι πραγματικά, που έστω και στο και πέντε, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας, αποφάσισε, εθελοντικά, να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται, για την ανακύκλωση, μέσω της οποίας θα μειωθεί ο όγκος των αστικών απορριμμάτων που εμποδίζουν και την εμπορική κίνηση, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενόψει τουριστικής περιόδου! Φαίνεται πως οι φωνές μου αλλά και των άλλων ενεργών πολιτών εισακούστηκαν τελικά και μετά τις φωτογραφίσεις, τα βραβεία, τις επιδείξεις δύναμης και ισχύος, αποφάνθηκε το σεβαστό προεδρείο, να βοηθήσει την ιδιωτική προσπάθεια της ΚΟΙΝΣΕΠ!!

Το μόνο που δεν σκεφτήκατε κύριοι, είναι, πως για να προτείνετε σε κάποιον έμπορο να φύγει από τη γειτονιά του και να πάει αλλού τα χαρτόκουτα και τα λοιπά ανακυκλώσιμα υλικά του, θα πρέπει να υπάρξει κάποιο ερέθισμα (καθημερινά βλέπουμε έξω από τους κάδους, χαρτόκουτα και πλαστικές συσκευασίες καταστημάτων που θα μπορούσαν να έχουν σπάσει και να μην είναι άναρχα πεταμένα, πιάνοντας επιπρόσθετο χώρο, στοιβαγμένα μαζί με τα αστικά απορρίμματα ενώ θα μπορούσαν να είχαν μαζευτεί εξ αρχής για να δοθούν για ανακύκλωση. Χωρίς να θέλω να κρίνω, επισημαίνω όμως, αφού το αυτονόητο δεν υλοποιείται, πως?? θα πείσετε τον επιχειρηματία να φύγει από τη γειτονιά του και να εναποθέσει αλλού τα χαρτόκουτα, κλπ;)΄΄, επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

΄΄Ναι, μεν οι έμποροι να βάλουν… πλάτη αλλά ζητήστε και κάτι…΄΄

Παράλληλα, προτείνει να ληφθεί μία άλλη πρωτοβουλία, λέγοντας: ΄΄Μήπως αντί να παίρνετε μια πρωτοβουλία, απλά για να δείξετε ενδιαφέρον και να φανεί πως κάνετε έργο, υποδεικνύοντας απλά, τα μέρη που μπορεί ο επιχειρηματίας να πάει τα χαρτόκουτα, (λες και δεν τα γνωρίζει με τόση δημοσιότητα που έχει λάβει η προσπάθεια της ΚΟΙΝΣΕΠ), να δίνατε ερεθίσματα; Είναι πολύ απλό… Όταν δίνεις κάτι στον οποιοδήποτε πρέπει να ζητάς και ανταπόδοση προς όφελος των Εμπόρων και της πόλης! Ναι μεν οι Έμποροι να βάλουν πλάτη, αλλά ταπεινή μου γνώμη είναι πως θα έπρεπε να ζητήσετε κάτι τουλάχιστον για την πόλη (και φυσικά ΟΧΙ απαραίτητα χρήματα. Όλοι ξέρουμε τον αγώνα που κάνει η ΚΟΙΝΣΕΠ για να επιβιώσει) !! Σας θυμίζω, πως σαν Πρόεδρος στις συμφωνίες με γνωστές εταιρείες, είχαμε ζητήσει ανταποδοτικά οφέλη (για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου) υπέρ των Εμπόρων και μάλιστα με παρουσία δικηγόρου, συντάσσοντας και σχετικό έγγραφο. Κάτι αντίστοιχο πιστεύω πως θα έπρεπε να γίνει και τώρα για να επιτευχθεί μέρος της ανακύκλωσης, σε σχέση με τους Εμπόρους!΄΄.

Τέλος, σημειώνει: ΄΄Ίσως το ερέθισμα να δώσει το έναυσμα για την ανακύκλωση! Δυστυχώς ενώ όλοι μας είμαστε μέρος του προβλήματος αδιαφορούμε για τη λύση του. Η επίτευξη της ανακύκλωσης απαιτεί χρόνια ενημέρωση, ευαισθησία από πλευράς πολιτών, εγρήγορση και υποστηρικτικότητα από πλευράς Δήμου, εφόσον δεν έχει βρεθεί προς το παρόν άμεση λύση και αλλά πολλά που αν είχαν γίνει έστω και στο ελάχιστο, δε θα είχαμε φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα! Έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν τις προτάσεις μου, που μόνο σκοπό έχουν τους συνάδελφους Εμπόρους, την πόλη μας και τους συμπολίτες μας, με όποιο προσωπικό κόστος!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr