background img
banner
banner

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «Ο Μητσοτάκης να διορθώσει το ‘‘έγκλημα’’ Τσίπρα για τη Μακεδονία»

«Η Νέα Δημοκρατία εκέρδισε τις εκλογές! Αλλά δεν είναι καιρός για πανηγύρια! Πρέπει με κάθε τρόπο και μέσο να αναστήσουμε την Ελλάδα μας! Συγχρόνως όμως και να αποδώσουμε τον οφειλόμενο σεβασμό στην Κιβωτό του Έθνους, την αγία Ορθοδοξία μας, και στην πονεμένη Εκκλησία της Ελλάδος».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, τα οποία ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο χθες το πρωί, λίγες ώρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ο Μητροπολίτης αναδημοσίευσε την ανοικτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό που έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, την οποία προσυπογράφει αφού –όπως λέει – εκφράζει την αγωνία της ψυχής του για το κατάντημα της Ελλάδος, για την προδοσία της Μακεδονίας μας κ.λπ.

΄΄Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε την ανακοίνωση, ότι η Νέα Δημοκρατία εκέρδισε τις εκλογές! Για να εκφράσουμε όμως τα συγχαρητήριά μας στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένουμε το συντομώτερον και χωρίς καμία αναβολή, μια δήλωσή Του, ότι θα σπεύσει να διορθώσει το έγκλημα Τσίπρα! Δηλαδή να ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!΄΄, σημειώνει ο Μητροπολίτης, υπενθυμίζοντας το περιεχόμενο της επιστολής του Αρχιεπισκόπου Σινά, που είχε γραφεί τον περασμένο Ιανουάριο, απευθύνοντάς την στον νέο Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή εκείνη επισήμανε ο Άγιος Σινά: ΄΄Δεν είμαστε οι 10.000.000 Έλληνες κι άλλοι τόσοι η ανά την υφήλιο ομογένειά μας μόνο. Ταπεινά να σας υπενθυμίσω ότι εκτός της μετρήσιμης λαοθάλασσας του συλλαλητηρίου της Κυριακής ο Ουρανός είναι γεμάτος από μυριάδες μυριάδων αφανών ηρώων και απλών ανθρώπων που κατοίκησαν τα αιματοβαμμένα χώματα της πάντοτε ελληνικής Μακεδονικής γης από την προϊστορία μέχρι σήμερα από αμέτρητους ταπεινούς ήρωες και αγίους της Μακεδονίας μας που δεν παραμένουν άπρακτοι αλλά κρίνουν τα έργα μας και μαρτυρούν την αλήθεια.

Αποτελούν υπερκόσμιο Βουλή στην οποία αοράτως προστίθενται και οι επιγενόμενοι τους οποίους συχνά περιφρονούμε. Μη λησμονούμε ότι ο Θεός υπογράφει τις τύχες του καθενός μας και της Ελλάδος μας, για να θυμηθούμε τον μεγάλο ήρωα Κολοκοτρώνη. Όλων τούτων τα βλέμματα μας ακολουθούν, μας παρακολουθούν και μας κρίνουν με ένα μοναδικό ερώτημα: Θα είμαστε άξιοι τέτοιων προγόνων;΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr