background img
banner
banner

Ναυαγοσωστικά… ακάλυπτες οι ακτές της Αιγιάλειας

ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΔΡΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει φτάσει στη μέση ωστόσο η ναυαγοσωστική κάλυψη στις ακτές της Αιγιάλειας, είναι ανύπαρκτη… Ένας ακόμη διαγωνισμός που διενεργήθηκε με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ματαιώνεται και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, δεδομένου ότι απέβη άγονος, οι λουόμενοι βρίσκονται εκτεθειμένοι και ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο…

΄΄Εμείς ξεκινήσαμε τις διαδικασίες όπως ο νόμος προβλέπει, από τον Μάιο. Όμως το ποσό που διατέθηκε από τον δήμο γι’ αυτό το σκοπό ήταν πολύ μικρό, δεδομένου ότι δεν είναι μόνο η μισθοδοσία του ναυαγοσώστη, αλλά και όλος ο εξοπλισμός. Σκεφτείτε ότι χρειάζεται π.χ. βάρκα και άλλα είδη που κοστίζουν. Επομένως, ήταν δύσκολο να υπάρξει ενδιαφέρον με τα 137.000 ευρώ που διατέθηκαν. Προχωρήσαμε σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό, δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος. Κάναμε προσφυγή στη διαπραγμάτευση και προσήλθε ένας με προσφορά 190.000 ευρώ. Από πού να βρεθούν αυτά τα χρήματα; Είμαστε με δεμένα χέρια΄΄, σχολίασε στo “protionline.gr” ερωτηθείς σχετικά ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος.

Θα επιβληθούν και φέτος πρόστιμα στο δήμο…

Να σημειωθεί ότι οι παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί «πολυσύχναστες» και υποχρεούται ο δήμος σε αυτές να έχει φροντίσει για ναυαγοσωστική κάλυψη, είναι οι εξής έντεκα: Αλυκή, Διγελιώτικα, Τέμενη (έμπροσθεν του ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ), Άκολη, Σελιανίτικα, Λόγγος, Νικολέικα, Ελαιώνας, Εγκάλη, Πούντα, Ακράτα (με δύο θέσεις ναυαγοσωστών). Εφόσον δεν καλυφθούν και για όσο καιρό παραμένουν ακάλυπτες, ο δήμος θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο που θα του επιβληθεί από το Λιμεναρχείο. Αυτό άλλωστε συνέβη και πέρυσι που με τα πενιχρά διαθέσιμα του δήμου είχαν βρεθεί ναυαγοσώστες μόνο για δύο σημεία

΄΄Γενικότερα η κατάσταση στις παραλίες μας είναι δύσκολη και με τα απορρίμματα. Προσπαθούμε να τις διατηρούμε καθαρές, έχουμε ζητήσει από την Υπηρεσία Καθαριότητας να δίνει βαρύτητα σε αυτές μήπως καταφέρουμε να διατηρήσουμε και τις Γαλάζιες Σημαίες σε Αλυκή και Διγελιώτικα΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Χριστόπουλος.
΄΄Εμείς έχουμε ακόμη αναρτημένη την ανακοίνωση στο «Διαύγεια» και ζητούμε ναυαγοσώστες. Όμως το ποσό είναι χαμηλό. Μας διαβεβαίωσαν ότι του χρόνου θα διατεθούν περισσότερα χρήματα γι’ αυτό το σκοπό. Το ευχόμαστε…΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr