background img
banner
banner

Οι εκλογές… καθυστέρησαν την Παναγία Τρυπητή

ΠΗΓΕ ΠΙΣΩ Η ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη το θέμα της συμβασιοποίησης του έργου ανάπλασης του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής.
Από τη μία οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, από την άλλη οι βουλευτικές, έχουν… τρενάρει τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι το Προσκύνημα παραμένει κλειστό από το Μάιο και η εικόνα της Παναγίας έχει μεταφερθεί για προσκύνημα στον Μητροπολιτικό ναό Φανερωμένης.

Ως γνωστόν, το Ιερό Προσκύνημα έκλεισε την επομένη της γιορτής της πολιούχου του Αιγίου, με την Μητρόπολη να αναμένει την συμβασιοποίηση του έργου εντός του Μαΐου, όπως είχε γίνει γνωστό από το Μάρτιο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες το Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, είχε αναφερθεί ότι το έργο επρόκειτο να συμβασιοποιηθεί γύρω στις 10 Μαΐου και μετά εντός τριετίας από την ένταξη της πρότασης, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.
Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν μπει οι τελικές υπογραφές από τις συμμετέχουσες στον Άξονα Περιφέρειες, δηλαδή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Ιταλίας, γεγονός που γεννά ερωτηματικά για το εάν το έργο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Παρόλα αυτά, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχουν διαβεβαιώσεις καθώς το έργο ήδη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα – Ιταλία και η χρηματοδότηση του 1,2 εκατ. ευρώ δεν θα χαθεί. Ερωτηθείς από τo “protionline.gr” ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας ξεκαθάρισε πως η διαδικασία δεν προχώρησε λόγω εκλογών, εκτίμησε ωστόσο ότι μετά τις εκλογές και μέσα στον Ιούλιο θα προχωρήσει η συμβασιοποίηση.
Σημείωσε τέλος πως είναι εφικτό να ξεκινήσει το έργο μέσα στο φθινόπωρο και πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr