background img
banner
banner

Οι «πάγκοι» των εκπροσώπων της περιοχής μας

Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ 4ΑΔΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν κάθε καλοκαίρι τα σωματεία, είναι η τεχνική ηγεσία. Πρόκειται για ένα “καυτό“ ζήτημα, από το οποίο πολλά εξαρτώνται πολλά για την πορεία της κάθε ομάδας. Σε μικρές και μεγάλες κατηγορίες και ιδιαίτερα στη χώρα μας, έχει αποδειχθεί ότι κανείς προπονητής δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα και ασφαλής στη συνεργασία του, αφού μπορεί να απομακρυνθεί ακόμα και με ένα κακό αποτέλεσμα. Ευτυχείς λοιπόν είναι εκείνοι που μακροημερεύουν εργαζόμενοι στο ίδιο σωματείο, γεγονός που αποδεικνύει ότι λειτουργούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της διοίκησης, που μάλλον δεν θα έχει εξαντλήσει την αυστηρότητά της.

Υποχρεωτικά δίπλωμα στην Α΄ κατηγορία

Στην μεγαλύτερη ερασιτεχνική Α΄ κατηγορία, τα τελευταία χρόνια έχει θεσπιστεί, τουλάχιστον σ’ αυτή, να διαθέτουν οι προπονητές το ανάλογο δίπλωμα. Κάτι που πέρυσι ίσχυε και για την Β΄ κατηγορία, δημιουργώντας όμως ένα θέμα στις διοικήσεις των σωματείων, αφού σε περιοχές όπως η Κάτω Αχαΐα, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, είχαν περιορισμένες ή καθόλου εναλλακτικές λύσεις, για συνεργασία με διπλωματούχους προπονητές. Ένα πρόβλημα ορατό και αληθινό, που αναγνωρίστηκε από τα μέλη της ΕΠΣ Αχαΐας, για να καταλήξουν στην εξής απόφαση: «Σαν Ένωση δεν θα θέσουμε υποχρέωση για διπλωματούχους προπονητές στις ερασιτεχνικές κατηγορίες Β΄ και Γ΄. Αν όμως αυτό αναφέρεται στην προκήρυξη της ΕΠΟ που θα γίνει γνωστή στις 31 Ιουλίου, για να εφαρμοστεί υποχρεωτικά, θα αναγκαστούμε να το απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε τα ανάλογα πρόστιμα.»

Τεχνικό δίδυμο

Ένα άλλο γεγονός που επικρατεί σε αρκετά σωματεία, είναι το τεχνικό δίδυμο, που σε κάποιες περιπτώσεις θα το χαρακτηρίζαμε αναγκαίο Πως συμβαίνει αυτό; Απλά μια διοίκηση έχει για διαφόρους λόγους να δείξει εμπιστοσύνη σε έναν προπονητή, ο οποίος όμως δεν διαθέτει το απαραίτητο δίπλωμα που απαιτείται από την ΕΠΟ και κατ’ επέκταση από την ΕΠΣΑ.
Σ’ αυτή την περίπτωση για να είναι νόμιμο το σωματείο, προσλαμβάνει συνεργάτη προπονητή δίπλα σ’ αυτόν της αρεσκείας του ΔΣ, ο οποίος έχει στην κατοχή του το απαιτούμενο δίπλωμα. Κατανοητό από κει και ύστερα, ποιος από τους δυο προπονητές λαμβάνει αποφάσεις και κάνει κουμάντο.

Οι προπονητές σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα

Η περιοχή μας για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν, διαθέτει στην Α΄ κατηγορία 4 ομάδες, αν συμπεριλάβουμε και τον Παναιγιάλειο, για τον οποίο ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Αν λάβει μέρος στην Α΄ κατηγορία, η προτιμηθεί κάποια άλλη λύση. Οπότε δεν μπορούμε ακόμα να αναφερθούμε και στην τεχνική ηγεσία της Αιγιώτικης ομάδας.

Αντίθετα υπάρχουν στη διάθεσή μας οι προπονητές που θα καθοδηγήσουν τις άλλες τρεις ομάδες της περιοχής μας, στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας.

Με Κυριάκο Αθανασίου η Θύελλα Αιγίου

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει και μια επιτυχημένη …συνταγή. Ο Κυριάκος Αθανασίου είναι ο βασικός και μόνιμος προπονητής στην ομάδα της Θύελλας, διπλωματούχος, ικανός, με περγαμηνές και μέλλον. Οδηγεί την ομάδα πέντε συναπτά χρόνια στην Α΄ κατηγορία, διάστημα στο οποίο το μεγαλύτερο ποσοστό του έμψυχου υλικού, προέρχεται από την προώθηση νεαρών από τις Ακαδημίες.

Ο Χριστόδουλος Γκρέκας σε Αιγείρα / Ακράτα

Ο Χ. Γκρέκας προσλήφθηκε στο σωματείο της Αιγείρας / Ακράτας, μετά την αναχώρηση του Αλέξη Σπυρόπουλου για τον Παναιγιάλειο. Σοβαρός, εργατικός και πάνω απ’ όλα αποτελεσματικός, κέρδισε την κατηγορία, την αναγνώριση από το ποδοσφαιρικό τμήμα, τη διοίκηση και τον φίλαθλο κόσμο. Αυτόματα έγινε το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας και στην Α΄ κατηγορία, αυτό αποφασίστηκε και από τη διοίκηση του νεοφώτιστου σωματείου. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει σε προτεραιότητα τους παίκτες από την Ανατολική Αιγιάλεια, καθώς και την σοβαρή δουλειά στις Ακαδημίες για την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Ο Κωστής Βλάχος στα Καλάβρυτα

Στο δεύτερο χρόνο συνεργασίας του με την ΑΕ Καλαβρύτων, ο Κωστής Βλάχος είχε την ικανοποίηση της ανόδου στην Α΄ κατηγορία. Ένα πανηγυρικό γεγονός που άνοιξε νέους ορίζοντες στο σωματείο των Καλαβρύτων, αφού συνέβη για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του. Μαζί με τον Νίκο Παπαχριστόπουλο θα εξακολουθήσουν από κοινού να καθοδηγούν την ομάδα τους στα δύσκολα …μονοπάτια της Α΄ κατηγορίας, αναζητώντας νέες διακρίσεις και προσθέτοντας νέες εμπειρίες στην «φαρέτρα» τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr