background img
banner
banner

«Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του λαού μας για τη μεταφορά των σκουπιδιών!»

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Ανακοίνωση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή της Αιγιάλειας και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα αυτό εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνας», καταθέτοντας ταυτόχρονα και τις δικές του προτάσεις για το θέμα. Θέση του Συλλόγου είναι ότι το θέμα δεν είναι τεχνοκρατικό αλλά βαθύτατα πολιτικό και τάσσεται κατά της επιβάρυνσης του δημότη για την μεταφορά. Σε ό,τι αφορά την μεταφορά, τονίζει: ΄΄Δεν πρόκειται μόνο για ένα προσωρινό μέτρο – που προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά για ένα ακόμα οικονομικό βάρος που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού μας για να μπορούν κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες να πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Ούτε ευρώ από τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων για τη μεταφορά των σκουπιδιών από την περιοχή. Το κόστος να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό που έτσι κι αλλιώς, πάλι εμείς πληρώνουμε! Το πρόβλημα της Διαχείρισης και Διάθεσης των Απορριμμάτων, έτσι όπως μεθοδεύτηκε, τόσο από τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ παλιότερα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα) όσο και από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες συνιστά ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα, με τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Με αποφάσεις καθοδηγούμενες από πολιτικά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, προσπαθούσαν να μπαλώσουν, το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών με επιλογές πανάκριβες για το λαό΄΄.

Ο Α.Σ.Α. τονίζει πως ‘‘υπάρχουν σήμερα μέθοδοι ασφαλούς επεξεργασίας και η τεχνική δυνατότητα να βρεθούν κατάλληλες θέσεις και περιοχές.
Όλα αυτά όμως, δεν συμβαδίζουν με την ανάγκη για παραπέρα κερδοφορία των επιχειρηματιών, γι΄ αυτό και τα σκουπίδια γίνονται κέρδος πάνω στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, της υγείας και του περιβάλλοντος. Υπάρχει πλέον συσσωρευμένη πείρα. Ανάπτυξη των κερδών των λίγων και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν γίνεται. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα σκουπίδια αλλά και για τις υποδομές, το οδικό δίκτυο, την αντιπυρική και αντισεισμική προστασία, αφορά κάθε πτυχή της ζωή μας’’.

Οι προτάσεις του Συλλόγου έτσι όπως διατυπώνονται, είναι οι εξής: ‘‘Ούτε ένα ευρώ από τις λαϊκές τσέπες για τη μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Αιγιάλειας! Καμία ιδιωτικοποίηση, όχι στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης. Να μην μετατοπίζονται τα οικονομικά βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.
Το κόστος να καλυφθεί από κεντρικούς δημόσιους πόρους χωρίς επιπλέον χαράτσωμα του λαού μας. Διασφάλιση όλων των εργαζόμενων, σε δημόσιους φορείς διαχείρισης των αποβλήτων, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr