background img
banner
banner

Ο Εμπορικός διαχώρισε τη θέση του από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων

ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ ΨΗΦΙΣΕ «ΛΕΥΚΟ» ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Τρεις Αιγαλείς συμμετείχαν στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νιοτιοδυτικής Ελλάδος, που συνεδρίασε στην Πάτρα στις 13 και 14 Ιουλίου, εκεί όπου, μεταξύ άλλων, εξεδόθη ψήφισμα για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια.

Τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιάλειας εκπροσώπησε ο ομοσπονδιακός σύμβουλος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Σωκράτης Μαυρίδης, ενώ το «παρών» έδωσαν και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λάμπης Παπαδόπουλος και Σπύρος Σπυρόπουλος.

Λάβρος για την πολιτική της Ομοσπονδίας και την διαχείριση βασικών θεμάτων, εμφανίστηκε στην ομιλία του ο κ. Μαυρίδης, χαρακτηρίζοντάς την, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως «στείρο φερέφωνο, το οποίο για το μόνο που είναι ικανό είναι η αναπαραγωγή των ανακοινώσεων της ΕΣΕΕ και παράλληλα η αναπαραγωγή των διαφόρων υποσχέσεων τις απελθούσης κυβέρνησης, καθώς οι ανακοινώσεις και οι τοποθετήσεις του προεδρείου της ομοσπονδία μας, για τα μόνα θέματα με τα οποία ασχολούνταν ήταν η επανάληψη των ανακοινώσεων της ΕΣΕΕ και ταυτόχρονα η προώθηση των υποσχέσεων της απελθούσης κυβέρνησης σχετικά με τις 120 δόσεις, με τα κόκκινα δάνεια, τις ρυθμίσεις και όλα αυτά τα πράγματα τα οποία μόνο σε ένα πολύ μικρό μέρος έγιναν τελικά πραγματικότητα παρά τα όσα λέγονταν» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του.

Επίσης, αναφέρθηκε σε προσπάθειες στο να δοθεί όλο το είναι και η δύναμη του προεδρείου μέσα στην Πάτρα μήπως και τελικά εκλεγεί δήμαρχος συγκεκριμένο πρόσωπο (!) κάτι που δεν επετεύχθη, καλώντας ταυτόχρονα την διοίκηση της Ομοσπονδίας να απολογηθεί για την περσινή χρονιά.

Ο κ. Μαυρίδης, μεταφέροντας την θέση του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, τόνισε πως πάνω σε αυτήν την βάση προφανώς δεν υπάρχει καμία απολύτως διάθεση να έχουμε μία θετική άποψη για τον διοικητικό απολογισμό, λέγοντας: ΄΄Σε ένδειξη καλής θέλησης για την εξέλιξη της Ομοσπονδίας κρατούμε για την ώρα ουδέτερη στάση μέσω της λευκής μας ψήφου.
Αυτό που ζητάμε είναι μια διαφορετική πολιτική ενός κορυφαίου οργάνου για την περιοχή μας. Ενός οργάνου που πρέπει θέλουν δεν θέλουν οι προσωρινοί του ηγέτες να υπηρετήσει τους σκοπούς της εμπορικής τάξης΄΄… Επιπλέον, όπως μετέφερε στo “protionline.gr”, κάλεσε την Ομοσπονδία να πάρει θέση στο πρόβλημα των επιχειρήσεων της Αιγιάλειας με την εναπόθεση των απορριμμάτων.

Τα «φλέγοντα» θέματα των εμπόρων της Αιγιάλειας έθεσε ο Λάμπης Παπαδόπουλος

Το «παρών» έδωσε και ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους της Αιγιάλειας. Όπως ο ίδιος ανέφερε, ΄΄στην ομιλία μου και με αφορμή του γεγονότος της νέας κυβέρνησης, αναφέρθηκα διεξοδικά στο σώμα και ζήτησα από το προεδρείο να αρχίσουμε από τώρα τις πιέσεις προς τις νέες ηγεσίες των υπουργείων για την υπερφορολόγηση, ασφαλιστική και εργασιακή νομοθεσία, πρόσβαση των ΜΜΕ σε φτηνό χρήμα, παραεμπόριο και παραοικονομία, φοροδιαφυγή, πλαστικό χρήμα, POS και ακατάσχετο, 120 δόσεις, εξωδικαστικό. Επίσης έκανα παρέμβαση για πυροδάνεια – σεισμοδάνεια και συγκεκριμένο θέμα που μου είχαν θέσει συνάδελφοι έμποροι από το Αίγιο, που επιθυμούν ρύθμιση και η τράπεζα δεν την δέχεται. Τέλος να σημειώσω πως ανέφερα για δεύτερη φορά, το ντροπιαστικό θέμα των σκουπιδιών στην ομιλία μου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που το σώμα της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, υπερψήφισε την πρότασή μου για έκδοση ψηφίσματος για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών στην Αιγιάλεια! Ευχαριστώ τον Πρόεδρο μας Γιώργο Βαγενά, που είναι πάντα δίπλα μου στα μεγάλα προβλήματα της Αιγιάλειας όταν τα φέρνω ως θέμα (όπως και πέρυσι με τις τσούχτρες και με τα σκουπίδια την πρώτη φορά)!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr