background img
banner
banner

Περισσότερα παιδιά πήραν φέτος voucher

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με έξι δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς θα λειτουργήσει και φέτος ο δήμος Αιγιαλείας. Την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα από την ΕΕΤΑΑ, ωστόσο εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των παιδιών που θα ενταχθούν στις τάξεις τους, καθώς ο μεγάλος αριθμός οικογενειών που πήραν voucher, είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν από τους υπάρχοντες σταθμούς του δήμου.

Όπως ανέφερε στo “protionline.gr”, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» Περικλής Παπαγιαννακόπουλος ΄΄θα υπάρξει μοριοδότηση και βάσει της δυναμικότητας του κάθε παιδικού σταθμού, θα ενταχθεί στις τάξεις του αντίστοιχος αριθμός παιδιών΄΄. Σημειώνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση ισχύουν οι προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με εισοδηματικά κριτήρια, πολυτεκνία κ.λπ. και δίνεται η αντίστοιχη προτεραιότητα.

Αυξημένη ζήτηση

΄΄Εντός της εβδομάδας θα γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενήσουν φέτος οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου μας. Θα εξυπηρετηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών της περιοχής΄΄, σημείωσε ο πρόεδρος τη ΝΠΔΔ.

Πάντως, από τα στατιστικά στοιχεία των ωφελούμενων του προγράμματος που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΤΑΑ, φαίνεται ότι τα παιδιά που έλαβαν φέτος voucher αυξήθηκαν κατά 17,6% σε σχέση με το 2018 και είναι πολύ πιθανό να μην γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά από τον δήμο Αιγιαλείας που έχουν υποβάλει αίτηση. Άλλωστε από πέρυσι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ενδιαφερόμενων, διότι, μπορεί να μην εντάσσονται πλέον στις τάξεις τους τα προνήπια, αφού φοιτούν στα νηπιαγωγεία, ωστόσο υπάρχει αυξημένη ζήτηση από οικογένειες βρεφών. Έτσι αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά που θα λειτουργούν και Βρεφικά Τμήματα στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, από 6 μηνών έως 1,5 ετών και από 1,5 ετών έως 2,5 ετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πανελλαδικό επίπεδο, ο αριθμός των αιτήσεων φέτος ανέρχεται στις 172.197 εκ των οποίων οι έγκυρες είναι 154.947. Από αυτά, στην Δυτική Ελλάδα έλαβαν voucher 11.912. Από το σύνολο, το 43% είναι ΚΔΑΠ, το 37% είναι νήπια, το 19% είναι βρέφη και το 2% ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια των οικογενειών, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 49,48% έχει ετήσιο εισόδημα από 12.001- 26.000 ευρώ, το 27,68% 6.001-12.000 ευρώ, το 18,93% κάτω των 6.000 ευρώ και το 3,91% άνω των 26.000 ευρώ και η συντριπτική πλειοψηφία (89,22%) αφορά παντρεμένα ζευγάρια.

Επίσης, 18.194 ωφελούμενες είναι τρίτεκνες/ πολύτεκνες οικογένειες, 1.021 είναι ωφελούμενες ΑΜΕΑ (>35%), 2.925 ωφελούμενες με παιδί ΑΜΕΑ (>35%), 464 ωφελούμενες με σύζυγο ΑΜΕΑ (>35%).

Πώς θα λειτουργήσουν οι έξι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της Αιγιάλειας

Και φέτος θα λειτουργήσουν βρεφικά τμήματα σε δύο παιδικούς σταθμούς. Πρόκειται για τον Α΄ και Β΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αιγίου και τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ακράτας που φέτος θα ανοίξουν τις πύλες τους, δεχόμενοι και βρέφη.

Ως παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και φέτος, ο Γ΄ στην Μυρτιά, ο Δ΄ στην Καλλιθέα Αιγίου και ο Παιδικός Σταθμός Διακοπτού.

Σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις, ο κ. Παπαγιαννακόπουλος έκανε γνωστό πως ΄΄πλέον είναι πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν. Ο Δ΄ Παιδικός Σταθμός έχει άδεια για ένα έτος ακόμη. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση χώρου για μεταστέγαση από του χρόνου΄΄.

Επίσης, δεν έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια δημιουργίας παιδικού σταθμού και στη Συμπολιτεία. Στο ΝΠΔΔ βρίσκονται από πέρυσι στη φάση αναζήτησης του κατάλληλου χώρου να τον στεγάσει, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό από φέτος.

Με 130 παιδιά φέτος τα ΚΔΑΠ από 95 που ήταν πέρυσι!

Τέλος, αυξημένος θα είναι φέτος ο αριθμός των παιδιών που θα γίνουν δεκτά στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Αιγιάλειας.
Οι αιτήσεις γι’ αυτά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, γεγονός που φανερώνει την χρησιμότητά τους στην τοπική κοινωνία. Έτσι, φέτος θα λειτουργήσουν με 130 παιδιά στις τάξεις τους, έναντι 95 πέρυσι. Η αυξημένη ζήτηση μπορεί να υποστηριχθεί λόγω και της λειτουργίας του ΚΔΑΠ Σταφιδαλώνων που προστέθηκε πέρυσι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr