background img
banner
banner

Πόσα και πως, για τη μεταφορά των απορριμμάτων;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

Ερώτηση για τη Μεταφορά των απορριμμάτων Αιγιαλείας στην Κοζάνη με το τεράστιο κόστος κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου. Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μπούνια, του ζητά να μεταφέρει στον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία – προφανώς – θα απαντηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητά να μάθει τα εξής: «Ενημερωθήκαμε από τον Τύπο ότι ο δήμος μας θα προβεί στη μεταφορά των συσσωρευμένων απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ εκτός Περιφέρειας. Επειδή το κόστος της μεταφοράς είναι τεράστιο ρωτάμε: 1. Ποιο μέρος της μεταφοράς θα γίνει με εξωτερική εργολαβία και ποιο με τα υπάρχοντα ειδικά οχήματα του Δήμου ώστε να περιορίσει ο Δήμος την σπατάλη πολύτιμων πόρων; 2. Ποιες ενέργειες κάνει η υπηρεσία καθαριότητας για τον διαχωρισμό κλαδιών και πράσινων απορριμμάτων και ογκωδών, ώστε αυτά να μην μεταφερθούν και έτσι να περιορίσει περεταίρω ο Δήμος την σπατάλη πολύτιμων πόρων;΄΄.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ακόμη πως ΄΄σε πολλές περιοχές του Δήμου, τα κλαδιά και τα «πράσινα» υπολείμματα ξεπερνούν το 50% του όγκου των σωρευμένων απορριμμάτων, αυξάνοντας κατά πολύ το κόστος μεταφοράς ενώ τα ίδια δεν αποτελούν απορρίμματα και μπορούν να διαχειριστούν με άλλον τρόπο΄΄.

Το… πείραμα με την ΙΡΙΔΑ

Επισυνάπτει δε και φωτογραφίες που, όπως αναφέρει, δείχνουν την κατάσταση, όπως και ένα πείραμα που έκαναν με την οργάνωση ΙΡΙΔΑ σε απορρίμματα έξω από το Δημοτικό Σχολείο Αβύθου όπου μετά από τον διαχωρισμό έμεινε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος για μεταφορά.

Άρον – άρον η Οικονομική Επιτροπή για τη μεταφορά στην Κοζάνη

Την απάντηση για το κόστος, θα δώσει σήμερα, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας, με έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση, στη 1.00 το μεσημέρι, στο γραφείο δημάρχου, με ένα και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Πρόκειται για την έγκριση της απόφασης του δημάρχου σχετικά µε την απευθείας ανάθεση εργασιών με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών μεταφοράς των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας (Α.Σ.Α.) προς το Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑ.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.)», για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών του Δήμου Αιγιαλείας, σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ. 2 του Ν. 3852/2010.

Και πώς να μην εγκριθεί η ανάθεση, τη στιγμή που η έναρξη της αποκομιδής έχει καθυστερήσει τόσο, γεγονός που οφείλεται και στην καθυστέρηση της προγραμματικής σύμβασης, αλλά και σε άλλους παράγοντες που είναι μεν διαδικαστικοί αλλά καθοριστικοί σε μία τόσο κρίσιμη καμπή…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr