background img
banner
banner

Σε εννέα μήνες σα… καινούριο

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Μία σημαντική εβδομάδα ξεκινά για το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, αφού εντός αυτής αρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που το «βαραίνουν» από τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του… Ο εργολάβος εγκαθίσταται και οι παρεμβάσεις ολοκληρώνονται σε εννέα μήνα από σήμερα… εγκυμονώντας έτσι καλύτερες συνθήκες για υπαλλήλους, λειτουργούς της Δικαιοσύνης και πολίτες που βρίσκονται καθημερινά σε αυτό…

Τα προβλήματα που είχαν προκύψει σχεδόν από την αρχή είναι λίγο πολύ γνωστά. Υγρασία, νερό εντός του κτιρίου σε κάθε έντονη βροχή, απώλειες από τα σιδερένια παράθυρα και σε όλα αυτά δυσλειτουργίες, απώλεια θέρμανσης, καταστροφή αρχείων χρόνων… Μία κατάσταση απαράδεκτη για ένα κτίριο που κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 6.508.667 ευρώ πριν από είκοσι χρόνια…
Το Δικαστικό Μέγαρο παραδόθηκε με κάθε επισημότητα το 2003 και παρότι… υπεσύγχρονο, μέσα σε πολύ λίγα χρόνια μετατράπηκε σε κτίριο «φάντασμα» με τοίχους που μπάζουν νερά και ετοιμόρροπα παράθυρα. Παρά το υψηλό κόστος κατασκευής, δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τις ενστάσεις τους για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Δεν πέρασε παρά μονάχα λίγος καιρός για να γίνουν ορατά τα πρώτα σημάδια φθορών και δυσλειτουργιών, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποψίες. Μάλιστα, λίγους μήνες μετά τη λειτουργία του Μεγάρου σε κάποια σημεία το κτίριο γέμισε νερά από διαρροή σε σωλήνες, με την κατάσταση να δυσκολεύει χρόνο με το χρόνο.

Οι πιέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου

Η θετική εξέλιξη για αποκατάσταση των φθορών οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου που με συνεχείς πιέσεις κατάφερε να αναδείξει το πρόβλημα των φθορών, οι οποίες επί σειρά ετών δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Μεγάρου και το έργο των υπηρεσιών του.
Το έργο πέρασε από… χίλια μύρια κύματα για να καταλήξει η υπογραφή της σύμβασης και η κατακύρωση στην εταιρεία «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ» με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και ορίζοντα κατασκευής 285 ημέρες από την έναρξη των εργασιών. Την περασμένη εβδομάδα οι εργολάβοι κατέφθασαν στο Αίγιο και πραγματοποίησαν αυτοψία ούτως ώστε εντός της τρέχουσας εβδομάδας να γίνει η εγκατάσταση των συνεργείων.

Οι εργασίες και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συγκεκριμένα, η άδεια που έχει εκδοθεί αφορά την τοποθέτηση ικριωμάτων για αποκατάσταση βλαβών και επισκευές επιχρισμάτων εξωτερικών όψεων στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου. ΄΄Απ’ όσο γνωρίζουμε, οι εργασίες θα ξεκινήσουν με παρεμβάσεις στις υδρορροές και στις μονώσεις, στο εσωτερικό δηλαδή του κτιρίου, στα σημεία που παρουσιάζει πρόβλημα. Στη συνέχεια θα γίνει η αντικατάσταση των κουφωμάτων. Έχει μπει το νερό στο αυλάκι΄΄, δηλώνει ικανοποιημένος στο “protionline.gr” ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος, αφού το έργο μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν οι υπηρεσίες του Μεγάρου θα χρειαστεί να πάψουν να λειτουργούν λόγω εργασιών για ένα χρονικό διάστημα, ο κ. Μπέσκος έκανε γνωστό ότι δεν θα σταματήσει η λειτουργία καμία μέρα και πως οι εργασίες θα γίνονται ταυτόχρονα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr