background img
banner
banner

Συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Με θέμα «Φτιάξε… τη δική σου ιστορία…» η δράση που έλαβε χώρα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, τη Δευτέρα 15/7, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, ξετρέλανε τα παιδιά!

Εθελόντρια ήταν η Άννα Γουρζή – Θεατρολόγος. Από την Δημοτική Βιβλιοθήκη επισημάνθηκαν τα εξής: ΄΄Πώς μπορούμε να μεταφέρουμε ένα λογοτεχνικό κείμενο στο θέατρο ή στον κινηματογράφο; Ανάμεσα στις επιλογές μας ήταν και ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας του Οscar Wilde. Ξεκινήσαμε με παιχνίδια γνωριμίας και εμπιστοσύνης και προχωρήσαμε στην ανάγνωση του λογοτεχνικού κειμένου. Αφού τα παιδιά κατάλαβαν το νόημα του κειμένου χωριστήκαμε σε δύο ομάδες.

Τα μεγαλύτερα παιδιά ανέλαβαν να μετατρέψουν το λογοτεχνικό κείμενο σε θεατρικούς διαλόγους ενώ τα μικρότερα ζωγράφισαν στιγμιότυπα από την ιστορία που τα χρησιμοποιήσαμε ως μέρος της σκηνικής παράστασης. Αφού ολοκληρώθηκε το θεατρικό κείμενο τα μεγαλύτερα παιδιά επέλεξαν τους ρόλους τους που ήταν ο πρίγκιπας και το χελιδόνι ενώ τα μικρότερα είχαν βωβούς ρόλους ως χελιδόνια ή δέντρα και με τη βοήθεια της εμψυχώτριας καθηγήτριας θεατρολόγου Άννας Γουρζή ξεκινήσαμε την παράσταση. Τα παιδιά απέδωσαν τους διαλόγους συμπληρώνοντας με αυτοσχεδιασμό και στο τέλος αφού συζητήσαμε πως μπορούμε να μετατρέψουμε ένα λογοτεχνικό κείμενο σε θεατρικό κλείσαμε την συνάντηση, με τα παιδιά να μοιράζονται μαζί μας το συναίσθημα που ένιωσαν μέσα από αυτή την διαδικασία΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr