background img
banner
banner

Τάξεις για Ρομά και μετανάστες σε επτά σχολεία της Αιγιάλειας

Τάξεις υποδοχής στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας θα λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας, συνεπώς και στην Αχαΐα.

Με ΦΕΚ που υπεγράφη από τον πρώην Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στις 4 Ιουλίου, σε σχολεία της χώρας θα λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ που σχετίζονται με την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης.

Στις τάξεις θα φοιτούν μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Ο μικρότερος αριθμός μαθητών/τριών με τον οποίο δημιουργούνται ΖΕΠ είναι 7 και ο μεγαλύτερος αριθμός 17. Σε κάθε Τάξη Υποδοχής δύνανται να συμμετέχουν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικές τάξεις της ίδιας βαθμίδας.

Η λίστα του Υπουργείου, περιλαμβάνει στην Αχαΐα είκοσι σχολεία, εκ των οποίων τα επτά στην Αιγιάλεια. Συγκεκριμένα, τάξεις υποδοχής ΖΕΠ θα λειτουργήσουν στα παρακάτω σχολεία: 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Δημοτικό Σχολείο Ελίκης, Δημοτικό Σχολείο Καμαρών, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης, Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, και Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr