background img
banner
banner

Το μπουρίνι της Τρίτης, δοκίμασε τον Βιολογικό

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ένα σοβαρό πρόβλημα προσπαθεί εδώ και χρόνια να εξαλείψει η διοίκηση της ΔΕΥΑ και αυτό έχει να κάνει με τα όμβρια ύδατα που καταλήγουν στο Βιολογικό Καθαρισμό. Κάθε φορά που βρέχει, περιοχές όπως η οδός Κορίνθου και κεντρικά σημεία του Αιγίου, που το δίκτυο είναι παντορροϊκό, δηλαδή δέχεται και τα λύματα και τα όμβρια, βάζουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Βιολογικού.

Πριν χρόνια, το ίδιο πρόβλημα είχε και η Καλλιθέα, με τα όμβρια της Μητροπόλεως να γίνονται ποτάμι και να καταλήγουν όλα στη Μυρτιά, ενώ θα έπρεπε να πηγαίνουν στη θάλασσα. Βρέθηκε λύση με αγωγό που υπάρχει στο παρκινγκ πάνω από τα Ψηλά Αλώνια που οδηγεί στου Μοίραλη το πήδημα, έτσι τώρα όταν βρέχει όλα τα όμβρια του πάνω μέρους της Μητροπόλεως γίνονται καταρράκτης στο σημείο πάνω από την Παναγία Τρυπητή.

Στην Κορίνθου το μεγαλύτερο πρόβλημα

Διαχωρισμός των δικτύων έχει γίνει και στις αναπλάσεις του κέντρου, ενώ έχει κατατεθεί μελέτη για την Κορίνθου, με έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης, ενώ ο υπάρχων αγωγός να παραμείνει όμβριων υδάτων και να οδηγεί στη θάλασσα.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει επίσης στον Συνοικισμό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, οικιακοί καταναλωτές ρίχνουν τα όμβρια στην αποχέτευση, επιβαρύνοντας το δίκτυο και τον Βιολογικό. Προκειμένου η περίπτωση του Συνοικισμού να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν κατασκευαστούν τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των παραλιακών κοινοτήτων της Αιγιάλειας, η διοίκηση της ΔΕΥΑ έφερε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Κανονισμό Αποχέτευσης, που περιλαμβάνει πρόστιμα έως 5.000 ευρώ σε όσους συλλαμβάνονται να ρίχνουν νερό ύδρευσης στο δίκτυο αποχέτευσης, ενώ θα γίνεται αμέσως διακοπή της παροχής ύδρευσης.

Το προχθεσινό μπουρίνι δοκίμασε, για άλλη μια φορά τις αντοχές του Βιολογικού Καθαρισμού, με συνεργεία της ΔΕΥΑ να τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα, ξεβουλώνοντας τους αγωγούς των ομβρίων υδάτων που είχαν φράξει εξαιτίας των σκουπιδιών στους δρόμους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr